België start WK 2B voortvarend met 8-0 tegen Turkije


Foto: Belgie wint met 8-0

Voor België begon het IIHF wereldkampioenschap IIB in Bulgarije in het Winter Sport Palace met een ruime overwinning op Turkije. Vorig jaar pakte de Belgen zilver. Kunnen ze dit jaar wel promoveren of is Georgië wederom de dwarsligger?

LEES OOK: België pakt zilver divisie IIB

België – Turkije 8-0

De eerste periode tussen België en Turkije bleef het bij de brilstand 0-0. Ondanks dat de Belgen twee keer een man meer op het ijs hadden kon men niet profiteren en wist men niet de Turkse goalie Tolga Bozaci te passeren. Maar niet getreurd dat gebeurde wel in de laatste veertig minuten. Onder aanvoering van de Nederlandse coaches Jeffrey van Iersel en Chris Eimers lukte het België om Turkije over de knie te leggen. De 1-0 viel in de vierde minuut van de tweede periode. De Zwitserse Belg of Belgische Zwitser Oliver de Croock die in Amerika speelt kreeg de puck aangespeeld door Bryan Henry en wist dan de verre hoek uit te zoeken voor de 1-0. Iniaz Steyaert en Vadim Gyesbreghs maakte de 3-0 vol in de tweede periode.

In de derde periode werd er echt uitgehaald met vijf goals voor de Belgen. Al in de eerste minuut kreeg Yoren de Smet de puck achter de goal van de Turken van een Turkse speler en wist hij een gaatje te vinden voor de 4-0. Dertien minuten voor tijd viel de 5-0. Een mooi driehoekje door Bryan Henry en Yves de Smet eindigde bij Lucas Boni voor de 5-0. Vanaf puck drop na de goal was het binnen veertien seconden 6-0. Een schot vanaf de blauwe lijn door Yves de Smet werd vlak voor de goal van richting veranderd door Bryan Henry. De 6-0 was ook het einde van de Turkse goalie Tolga Bozaci. Hij werd vervangen door Ogulcan Kizilkaya. Maar Kizilkaya moest nog twee keer vissen. Sam Verelst en Ben Coolen zorgden voor de 7-0 en 8-0. Goalie Jelle Lievens pakte een shutout door alle elfs schoten te stoppen van de Turken. Bryan Henry werd MVP voor de Belgen in deze wedstrijd.

Previous Panthers, Rangers, Canucks en Jets op voorsprong
Next Toronto trekt stand gelijk tegen Boston, miraculeuze comeback Carolina