België pakt zilver na winst op Bulgarije

België neemt het op tegen Bulgarije op de laatste dag van het IIHF divisie IIB wereldkampioenschap. Bij winst pakken de Belgen zilver, bij verlies is het brons.

België – Bulgarije 6-1

België begin uitstekend aan de wedstrijd. Alleen duurde het tot de elfde minuut voordat een van de kansen werd omgezet naar een doelpunt. Alec James (IHC Leuven) stond bij de goalie helemaal vrij en kreeg de puck van Iniaz Steyaert (IHC Leuven) en met een mooie backhand forehand move wist hij de goalie te verschalken. Even later was hetzelfde trio van de 1-0 bij de 2-0 ook betrokken. Alleen was het Dries Blockx (IHC Leuven) die dit keer de trekker overhaalde. Na twintig minuten had België 27 schoten en Bulgarije eentje. Zilver op komst?

De Bulgaren kwamen wat feller uit de startblokken van de tweede periode. Binnen twee minuten was de aansluitingstreffer gescoord. Alexei Yotov schaatste achter en doel langs van Arne Waumans (HYC Herentals) en kon de puck kwijt aan de inkomende Nicola Tchaliov en die wist de aansluitingstreffer binnen te schieten. Halverwege de tweede periode trek België de stand weer naar twee goals verschil. Arne van Espen (Mechelen Golden Sharks) zag Sam Verelst (Riessersee Garmisch-Partenkirchen) helemaal vrij staan en die wist de pass op maat mooi hoog in het doel te schieten met een one-timer. In minuut 35 was er een mooi driehoekje tussen Ben Coolen (HYC Herentals) Sam Verelst en werd afgemaakt door Ben van den Bogaert (Phantoms Antwerpen).

Zilver voor België

België speelde gewoon een uitstekende wedstrijd. En Dries Blockx scoorde tien minuten voor tijd de 5-1. Hij kreeg de puck in de neutrale zone, kon opstomen naar het doel en verraste de Bulgaarse goalie Dimitar Dimitrov in de korte hoek. Maar het was nog niet genoeg voor de Belgen. Sam Verelst zette druk op de puck shorthanded en veroverde de puck achter het Bulgaarse doel. Hij kon de puck plaatsen op Ben Coolen (HYC Herentals) en die zei dank u en zette de 6-1 op het scorebord. De Belgen hadden eigenlijk goud verdient maar een vijf minuten slechte start tegen de Verenigde Arabische Emiraten kon men niet meer repareren.