Carolina, Boston op matchpoint, miraculeuze comeback Oilers

Dag zeven van de NHL play-offs bracht ons vier wedstrijden waarbij Boston en Carolina op matchpoint staan. Dallas twee late powerplay goals scoort en de Oilers twee keer van een achterstand terug kwamen en in overtime toesloegen.

Los Angeles Kings – Edmonton Oilers 4-5 OT (stand in de series 2-2)

Het was de derde keer dat deze wedstrijd in overtime eindigde. De andere twee keren wonnen de Kings met powerplay goals. De Oilers kwamen achter met 3-0 in de eerste periode. In de tweede werd dat gerepareerd onder andere door twee goals van Leon Draisaitl. Matt Roy zette de Kings weer op voorsprong waarna drie minuten voor tijd Evander Kane de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Na elf minuten besliste Zach Hyman de wedstrijd met een schot over de blocker van Kings goalie Joonas Korpisalo.

New York Islanders – Carolina Hurricanes 2-5 (stand in de series 1-3)

Seth Jarvis scoorde twee keer voor de Hurricanes. En zette zo Carolina op matchpoint.

Florida Panthers – Boston Bruins 2-6 (stand in de series 1-3)

Mede dankzij goalie Linus Ullmark die voor Boston 41 saves maakte konden de Bruins op matchpoint komen. Taylor Hall scoorde twee goals.

Minnesota Wild – Dallas Stars 2-3 (stand in de series 2-2)

Twee vage straffen volgens Nick Foligno speler van Minnesota deden de Wild de das om tegen Dallas.

Wel of niet terecht, Tyler Seguin scoorde twee goals voor Dallas op de powerplay, waaronder de game winning goal. Goalie Jake Oettinger maakte 32 saves.