Toronto trekt stand gelijk tegen Boston, miraculeuze comeback Carolina


Foto: Twitter Carolina Hurricanes

Dag drie van de eerste ronde play-offs NHL bracht ons vier wedstrijden waarbij Toronto de stand gelijk trok tegen Boston, Carolina het verschil maakte in negen seconden en Connor McDavid vijf assists gaf en Zach Hyman een hattrick scoorde voor Edmonton.

LEES OOK: Panthers, Rangers, Canucks en Jets op voorsprong

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 7-4 (stand in de series 1-0 EDM)

De Oilers versloegen de L.A. Kings met 7-4 dankzij drie powerplay goals, vijf assists van Connor McDavid en een hattrick van Zach Hyman in Game een van de Eerste Ronde van de Western Conference in Rogers Place. Leon Draisaitl en Adam Henrique hadden elk een goal en een assist, en Evan Bouchard had vier assists voor de Oilers. Stuart Skinner was goed voor 33 reddingen met .892 save percentage.

Adrian Kempe had een goal en een assist voor de Kings, goalie Cam Talbot maakte 38 reddingen en kwam uit op .864 save percentage. Vooral de 1-0 was weer een assist des McDavids zoals hij Mikey Anderson te kijk zette met een spin-o-rama.

tekst gaat verder onder de video

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 2-3 (stand in de series 1-1)

Auston Matthews scoorde de game winning goal in de derde periode en had twee assists, waarmee hij de Toronto Maple Leafs hielp om hun serie in de Eastern Conference First Round tegen de Boston Bruins gelijk te trekken met een 3-2 overwinning in game twee in het TD Garden. Max Domi, die eigenlijk voor het verlies in de eerste wedstrijd zorgde, had een goal en een assist, en Ilya Samsonov maakte 27 reddingen voor Toronto. De Maple Leafs speelden zonder aanvaller William Nylander voor de tweede opeenvolgende wedstrijd vanwege een blessure.

Morgan Geekie en David Pastrnak scoorden, en Linus Ullmark maakte dertig reddingen voor Boston, nadat Jeremy Swayman in de goal stond voor de 5-1 overwinning in game een.

tekst gaat verder onder de video

Carolina Hurricanes – New York Islanders 5-3 (stand in de series 2-0 CAR)

Sebastian Aho en Jordan Martinook scoorden negen seconden na elkaar laat in de derde periode. En hielpen de Carolina Hurricanes van een achterstand van drie goals terug te komen. Om de New York Islanders met 5-3 te verslaan in game twee van de Eastern Conference First Round in de PNC Arena.

De derde periode was het echt een orkaan wat over de Islanders heen walste. 17-om-1 shots on goal. Aho maakte de gelijkmaker op 3-3 met nog twee minuten te gaan met goalie Frederik Andersen op de bank voor de extra aanvaller. Martinook gaf Carolina vervolgens een 4-3 voorsprong negen seconden later. Jake Guentzel scoorde een empty netter met nog 56 seconden te gaan voor de 5-3 eindstand. Seth Jarvis had een goal en twee assists. En Guentzel en Aho hadden elk een een goal en een assist voor de Hurricanes. De schotpogingen in de hele wedstrijd was 110-om-28. Kyle Palmieri, Bo Horvat en Anders Lee scoorden voor de Islanders.

tekst gaat verder onder de video

Dallas Stars – Vegas Golden Knights 3-4 (stand in de series 1-0 VGK)

Aanvoerder Marc Stone van Vegas was geblesseerd sinds de trade deadline en net als vorig seizoen is hij weer geheel genezen in game een van de play-offs. Zijn goal in wedstrijd een van de Eerste Ronde van de Western Conference hielp de Vegas Golden Knights naar een 4-3 overwinning op de Dallas Stars in het American Airlines Center.

Stone gaf aan voor de wedstrijd nerveus te zijn, maar benadrukte de opwinding om weer in actie te zijn tijdens de play-offs. Zijn goal, een redirect op het schot van Noah Hanifin tijdens de powerplay, zette vroeg de toon voor de Golden Knights. Jonathan Marchessault, Tomas Hertl en Brayden McNabb scoorden ook. Logan Thompson was goed op dreef in de goal, met 27 reddingen (.900) om de overwinning veilig te stellen.

Hoewel de Stars scoorden via Jamie Benn, Jason Robertson en Mason Marchment, was het goalie Jake Oettinger die roet in het eten gooide. Vijftien schoten en vier goals tegen is als gemiddelde ,733.

 

Previous België start WK 2B voortvarend met 8-0 tegen Turkije
Next Pak slaag van Groot Brittannië maar Nederland neemt brons mee