Florida en de Rangers pakken 2-0 voorsprong in play-offs


Foto: Florida Panthers Twitter

This was goalie-night! Dag vier van de NHL play-offs. Naast miraculeus mooi passes (Mika Zibanejad, Rangers) en bliksemsnelle schijnbewegingen (Filip Forsberg, Nashville) produceerde de afgelopen speelronde in de play-offs vooral oogverblindende goalie-optredens. Juuse Saros  (Nashville), Andrei Vasilevsky (Tampa) en Sergei Bobrovsky (Florida) gaven een masterclass goaltending. De achterwaartse redding van Bobrovsky tegen Tampa Bay vormde het absolute hoogtepunt. De Rangers en Panthers pakten een 2-0 voorsprong in de serie. De Predators en de Colorado trokken de strijd weer gelijk: 1-1.

LEES OOK: Toronto trekt stand gelijk tegen Boston, miraculeuze comeback Carolina

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 3-2 OT (stand in de series 2-1 FLA)

Met Carter Verhaeghe (goal en assist) als felste kater in Florida en een extreem sterk keepende Sergei Bobrovsky (21 saves, 0.913%) was Florida toch net een maatje te groot voor de hard werkende Bolts. Tampa kwam knap terug van een 2-0 achterstand en bij 2-2 leken de Panthers rijp voor de slacht. Maar “Bobby” was niet meer te passeren. A must see zijn de ongelooflijke high light reel saves en zijn duizelingwekkende diving save met zijn arm terwijl hij met de rug naar het spel door de lucht vliegt.

In periode drie liet Lightning-goalie Andrei Vasilevsky (34 saves, 0.919%) even zien waarom hij the other legend at the net is. Met flitsende reacties maakt hij een spervuur van Panthers-schoten onschadelijk. Uiteindelijk was het Sniper avant la lettre Carter Verhaeghe die op aangeven van de Fin Anton Lundell (assist) de overtime-winner scoorde, 3-2 Panthers, 2-0 in de series. Op Naar Tampa voor het vervolg van de clash in the Sunshine State.

tekst gaat verder onder de video

New York Rangers – Washington Capitals 4-3 (stand in de series 2-0 NYR)

De uitslag doet vermoeden dat het nu een stuk spannender was dan game one. Niets is minder waar. Op een offensiefje in de eerste drie minuten na, wankelden de Capitals de gehele wedstrijd. Opnieuw zijn de cijfers van Big O Alexander Ovechkin de graadmeter. Deze wedstrijd kwam hij tot één schot op goal. Inderdaad, na 120 minuten play-offhockey hebben de Capitals het voor elkaar gekregen om Ovechkin slechts één keer in stelling te brengen. Ovechkin verloor ook nog eens op een cruciaal moment de puck waarna New York de shorthanded 4-2 scoorde.

Was het Ovechkin ’s fout? Zie hoe dramatisch de puck op hem wordt ingespeeld en het antwoord is nee. Oogt de Grote Beer vermoeid? Absoluut. De Capitals zijn nu al down and out. They need a Miracle on ice anders is het over twee wedstrijden al gedaan met ze. Voor de Rangers was de magiër van New York in absolute topvorm. Mika Zibanejad (goal en assist) toverde met zijn stick en bracht het publiek in vervoering. Zijn pass op de sterk spelende defenseman K’ Andre Miller (goal) was er één voor in de trainingsboekjes.

tekst gaat verder onder de video

Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 2-5 (stand in de series 1-1)

Winnipeg had zijn straaljagers in de hangar laten gaan en dachten het wel met zweefvliegtuigjes af te kunnen doen in wedstrijd nummer twee. No way. Wederom onder aanvoering van superstars Cale Makar (twee assists) en Nathan MacKinnon (assist) walste de Colorado over Winnipeg heen. Tel daarbij op dat Jets-goalie  Conor Hellebuyck (27 saves, 0.871%) een zeldzame blunder afleverde en het drama voor Winnipeg is compleet.

Hellebuyck maaide bij een 2-2 stand achter zijn eigen doel nonchalant over de puck en werd meteen daarna reglementair gecheckt door Avalanche forward Akov Trenin. Zach Parise (goal) kon vervolgens makkelijk de cruciale 2-3 scoren. Colorado-goalie Alexander Georgiev herstelde zich prima van het drama uit wedstrijd een: 28 saves, 0.933%. Zijn teamgenoot winger Artturi Lehkonen (goal en assist) had ook een topavond.

tekst gaat verder onder de video

Vancouver Canucks – Nashville Predators 1-4 (stand in de series 1-1)

Daar waar de Orka’s in game one steeds prima van zich af konden bijten na een 1-0 en 2-1 achterstand, was het in game two een kansloze missie. Allereerst omdat Nashville-goalie Juuse Saros (17 saves, 0.944%) de schaarse maar levensgevaarlijke kansen van de Canucks vakkundig om zeep hielp. Ten tweede omdat de Predators als sluipmoordenaars de Canucks met dodelijke precisie uitschakelden. Winger en uitblinker Filip Forsberg (goal en een assist) stuurde zijn team in periode twee naar een 1-3 voorsprong.

In periode drie scoorde Kevin Sherwood (goal) met nog twee minuten op de klok een sluwe empty net-goal: 4-1, game over.  Met slechts achttien schoten op goal en maar liefst vier tegentreffers had Vancouver-goalie Casey DeSmith a night in hell: 12 saves en een 0.800%. Op naar Nashville voor game three.

Previous België sloopt Bulgarije en scoort elf goals
Next Nederland wint van Zuid Korea en handhaving in 1A is dichtbij