Vegas en Boston pakken voorsprong, L.A. maakt gelijk

Twee tweede play-off wedstrijden en een derde stonden er op het programma in de NHL play-offs. Brad Marchand was de plaaggeest voor de Leafs, Vegas versloeg Western Conference winnaar Dallas voor de tweede keer en de Kings maakten gelijk tegen de Oilers.

Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 2-4 (stand in de series 2-1 BOS)

Captain Brad Marchand was de grote man bij de Bruins met twee goals, waaronder de winnende, en een assist. Ook goalie Jeremy Swayman was goed op dreef met 28 reddingen en .933 save percentage. Waar liet Toronto het liggen? Op de powerplay was het nul uit vijf terwijl Boston twee uit drie had. Toronto goalie Ilya Samsonov pakte 31 saves maar het was niet genoeg.

tekst gaat verder onder de video

Dallas Stars – Vegas Golden Knights 1-3 (stand in de series 2-0 VGK)

Dallas kon de kansen niet benutten tegen goalie Logan Thompson van Vegas. Hij werd ook first star met een save percentage van .952. Dallas pakte nog wel de voorsprong met een powerplay goal van Jason Robertson maar daarna was het drie keer Vegas wat scoorde. Jonathan Marchessault op assist van Jack Eichel bij de 1-1 en bij de 3-1 een empty netter was het omgedraaid. Eichel scoorde en de assist van Marchessault. Noah Hanafin zorgde in de tweede periode met een rebound voor de 1-2.

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 4-5 OT (stand in de series 1-1)

Het was vanaf de vierde minuut alleen maar achterna jagen op de Kings door de Oilers. En als de grote mannen niet thuis geven van de Oilers dan wordt het lastig winnen. De derde en vierde lijn waren het best. Dat zegt denk ik alles over hoe de Oilers speelde in deze tweede wedstrijd. Adrian Kempe scoorde twee goals voor de Kings waarvan zijn tweede een uitstekende hand – oog combinatie was om de puck die door de lucht vloog het laatste tikkie te geven.

Het leek even beter te gaan voor de Oilers want 1-3 werd 3-3 en 3-4 werd 4-4 mede dankzij rookie Dylan Holloway die ook twee keer scoorde. In overtime was het eigenlijk al snel beslist. Na twee minuten zei Anze Kopitar dank u toen Darnell ‘9 million’ Nurse lucht stond te dekken en Kopitar de winnende goal maakte. Oilers goalie Stuart Skinner hielp ook niet echt mee met .807 en 21 saves.