Para-ijshockey thriller: Phantoms verslaat Rouen Dragons in OT


Para Ice Hockey
Antwerp Phantoms vs Rouen Dragons (foto: C. Pierre)

Het Antwerp Phantoms para-ijshockeyteam speelde afgelopen zaterdag in een vol huis een thriller van formaat tegen het Franse ‘Les Dragons des Rouen’.

In de eerste periode werd duidelijk dat het blauw-gele legioen voor het offensief koos, wat resulteerde in een snelle openingstreffer van Glenn Meyer. Tevens het enige doelpunt in de eerste periode.

Glenn Meyer in actie (Foto: C. Pierre)

In de tweede periode werd het stelselmatig duidelijk dat Rouen zich niet zomaar gewonnen gaf en de bezoekers vochten zich terug in de wedstrijd. Niettemin bleef Phantoms het defensief overwicht bewaren waardoor deze periode het scorebord ongewijzigd bleef, maar de druk op de Antwerpse verdediging wel werd verhoogd.

De boodschap van coach Thorre Wouters tijdens de laatste dweilpauze was dan ook heel duidelijk: meer offensief vermogen verwerven en openingen creëren. Het ervaren Rouen ving echter elke aanval van de Antwerpenaren telkens mooi op waardoor de wedstrijd heel mooi in evenwicht bleef. Een deflection schot diep in de derde periode zette Dragons echter op gelijke hoogte waardoor de wedstrijd tevens in overtime diende te worden beslist. Daarmee kreeg het publiek ook meteen een primeur in het Belgische para-ijshockey: een overtime met sudden death gespeeld door drie veldspelers tegen drie.

Duel om de puck (foto: C. Pierre)

Bij Phantoms werden Glenn Meyer, Nicolas Henriveaux en Franck Duboisse het ijs opgestuurd met één duidelijke boodschap. Elke kans voluit grijpen en niet meer twijfelen. Na 3.48 gespeeld zag Glenn Meyer zijn kans schon om met zijn allerlaatste krachten een versnelling in te zetten en af te ronden met een geweldige goal. De spelers droegen deze overwinning op aan team manager Tamiko Van Hoydonck die deze week plotseling in het hospitaal werd opgenomen voor een medische ingreep.

Dat dit een niveau hoger was, mag duidelijk zijn”, aldus coach Wouters achteraf. “Ik was tevreden te merken dat onze verdedigende tactiek zijn vruchten afwierp tegen dit ervaren team. Ik was ook blij te zien dat wij conditioneel en schaatstechnisch de betere ploeg waren. Echter, vooral de vechtlust van mijn spelers is echt een belichaming van onze spreuk. ‘Winners Never Quit’. Ik zie onze spelers dan ook de broodnodige stappen zetten. Toch is ook nu gebleken dat de weg nog lang is, maar we blijven hard verder werken op dit elan.”

Antwerp Phantoms vs Rouen Dragons (foto: C. Pierre)

De volgende thuiswedstrijd staat gepland op 23 maart. Dan ontvangt Antwerp Phantoms het Britse Cardiff Huskies, de regerende kampioen van Engeland.

Previous Belgische Dames verliezen topper in Kaapstad van Oekraïne
Next Red Bull Battle in CHL halve finale gewonnen door München