Belgische Dames verliezen topper in Kaapstad van Oekraïne

Na de eerste twee winstpartijen eerder deze week stond vanmiddag de topper tussen Oekraïne en België op de affiche. De wedstrijd begon prima voor de Belgische Dames met twee PowerPlays op rij. Jammer genoeg wisten de troepen van Coach Tim Vos hier geen munt uit te slaan. Even later deed de tegenstander dat bij hun eerste vrouw meer situatie dat wel en opende de score in de dertiende minuut. In de tweede Penalty Kill tegen België was het opnieuw raak voor Oekraïne. Met deze 2-0 achterstand gingen we de eerste dweilpauze in.

Evenwichtig middenstuk

In de tweede periode werd er hard gewerkt door de Belgische Leeuwinnen en de meiden werden hier ook voor beloond. Halfweg deze tweede periode scoorde de Limburgse Valérie Jenaer de aansluitingstreffer voor Team Belgium op assist van Lotte de Guchtenaere . Goed twee minuten later verdubbelde de tegenstander echter weer de achterstand voor België. Ondanks hard labeur konden de Belgische Dames niet meer scoren.

Picture : Brigitte Corrwyn

Oekraïne maatje te groot

Ook in de derde periode had België de beste bedoelingen, maar scoren deed de tegenstander. En dat veel te snel, na drie minuten werd de 4-1 al tegen de netten geknald. Ook nu bleven de dames werken, dwongen wat kansjes af maar ondanks twee nieuwe Power Plays lukte scoren niet meer. Verdiende 4-1 winst voor toernooifavoriet Oekraïne, Team Belgium heeft gewerkt maar de winst was toch wat te hoog gegrepen.

De zege voor Oekraïne van gisteren is een grote stap naar toernooiwinst en het daarbij horend kwalificatieticket, zeg maar promotie. Voor België staat zaterdag nog de match tegen gastland Zuid-Afrika op het menu. Een match met inzet; de zilveren medaille!

Previous Flinke winst voor Oranje U20 in Derby der Lage Landen: 9-4
Next Para-ijshockey thriller: Phantoms verslaat Rouen Dragons in OT