Para-ijshockeyers Phantoms lijden eerste nederlaag tegen Cardiff


Antwerp Phantoms Cardiff Huskies
Antwerp Phantoms & Cardiff Huskies (C.Pierre)

Na achtereenvolgende overwinningen tegen Amsterdam Huskies, Dordrecht Polar Bears en Rouen Dragons, erkende het para-ijshockeyteam van Antwerp Phantoms zijn meerdere in de Cardiff Huskies uit Wales. Christian Pierre was ter plaatse.

DUBBEL BLANK

De wedstrijd vond plaats in Mechelen en niet in de Antwerpse thuisbasis Ruggeveld te Deurne, want die ijsbaan is definitief gesloten wegens instabiliteit van het dak. “Voorlopig trainen en spelen we hier in Mechelen”, aldus Team Manager Tamiko Van Hoydonck. “In principe starten we in september het nieuwe seizoen op een tijdelijke ijspiste die de bouwperiode van de reeds geplande nieuwe ijsbaan moet overbruggen. We zijn blij dat we deze lang geplande wedstrijd naar Mechelen hebben kunnen verplaatsen.”

Ilse Vandamme in actie (C.Pierre)

Alvast veel ambiance op de tribune, want de sfeer zat er goed in. De Antwerpse para-ijshockeyers kunnen immers rekenen op een trouwe schare fans. Die kregen opnieuw een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Na de eerste periode stond het scorebord voor beide team nog steeds op nul. Mooie kansen deden zich evenwel voor aan beide kanten, maar de goalies zorgden voor een uitstekend sluitstuk achteraan.

CARDIFF ZET AAN

Halverwege de tweede periode bracht Jon Le Gallodic Cardiff op een voorsprong. Via een laag schot over het ijs verschalkte hij Phantoms goalie Luc Joossens. Met minder dan een minuut op de teller, scoort de Welshman opnieuw. In de derde periode blijft Cardiff enorm veel druk zetten op het Antwerpse doel. De supporters krijgen enkele mooie breakaways te zien van Franck Duboise, Glenn Meyer en Ilse Vandamme, maar de Antwerpenaren worden telkens afgestopt door een sterke Cardiff verdediging. Halverwege de periode scoort Huskies captain Paul Furber de derde goal voor de bezoekers. Phantoms blijf op zoek gaan naar dat eerste doelpunt, maar tevergeefs.

Druk op het Antwerpse doel (C.Pierre)
Cardiff Huskies Team Captain Paul Furben (C.Pierre)

“Een spannende wedstrijd”, vond Huskies team Captain Paul Furber. “Enorme teamspirit bij beide partijen. In het Verenigd Koninkrijk wonnen we de liga play-offs, maar we wisten niet hoe sterk onze tegenstander hier zou zijn. We zijn bijgevolg aardig verrast. Antwerp Phantoms moet niet onderdoen voor de teams in onze liga.”

Dit resultaat is helemaal niet slecht”, vindt Phantoms Coach Thorre Wouters. “Ik had mijn team de opdracht gegeven de tegenstanders zo weinig mogelijk beweegruimte te geven voor ons doel. Na een uitstekende eerste periode, werden we wat overmoedig en krijgen we twee doelpunten tegen. In derde periode zijn we opnieuw gefocust, maar zet Huskies enorm veel druk op ons doel. Het resultaat beantwoordt aan mijn verwachtingspatroon. Bij Cardiff zitten een paar spelers van Team Great Britain. Onze tegenstander had veel meer ervaring.”

Het debuut van Floris Rylant (C.Pierre)

Leuk detail. De jongste para-ijshockeyer van het team, de 11-jarige Floris Rylant debuteerde in zijn eerste wedstrijd. “Floris heeft een schitterende wedstrijd gespeeld”, aldus de coach. “Hij zit boordevol talent en dat gaan we verder ontwikkelen.”

Op 30 maart speelt Antwerp Phantoms om 12h15 nog een uitwedstrijd tegen het Duitse Iserlohn Roosters.

 

Previous Winnipeg Jets 'clinched', Wild Card race ongekend spannend
Next Tilburg U12, Geleen U14 en Den Haag U16 landskampioenen 2019