Tilburg U12, Geleen U14 en Den Haag U16 landskampioenen 2019


foto: Barend Hoogteijling Face-Off

In het Tilburgse Stappegoor vonden de finales U12, U14 en U16 plaats tijdens de Jack Ham Memorial. Face-Off was uitgerukt met Barend Hoogteijling, Graeme McTaggert en Cor Machielsen. We blikken voor een laatste keer terug op een prachtige dag voor de jeugdteams.

Tilburg Trappers U12 – Dordrecht Lions U12 7-6

Een doelpuntrijk duel, dat nog erg spannend werd in de laatste vijf minuten door een sterke eindspurt van Dordrecht. De eerste periode ging mooi gelijk op met een snelle goal van Jari Versantvoort, die short handed de 1-0 op het bord zette. Het publiek moest tot de laatste drie minuten van de eerste periode wachten voordat er weer gescoord werd. Maar het kreeg dan ook wel drie goals te zien. Eryk Kowlaksi, de Poolse goalgetter van Dordrecht, sloeg de 1-1 in het net. Meteen daarna was het Donny van Belkom die de Trappers weer op voorsprong zette. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten; Hector Kapitonov scoorde in de laatste minuut van de eerste periode de 2-2, voordat men naar de thee kon.

Foto: Barend Hoogteijling Face-Off

In de tweede periode ging men rustig verder met scoren. Na 23 minuten was het wederom Kapitonov die de Lions op een 2-3 voorsprong zette. Versantvoort bracht de teams weer gelijk. Nog geen minuut later was het Guillaume Gommeren die gemakkelijk kon scoren, doordat goalie Mitchell Genesis een uitglijder maakte. De 4-3 was ook de ruststand na veertig minuten hockey.

Na dertien seconden in de laatste periode was het al 5-3, door opnieuw Van Belkom. De Trappers ramden door, 6-3 in minuut 46 wederom Santivoort. Marnix Longayroux maakte het weer even spannend met de 6-4. 21 seconden later was de marge weer drie door de vierde treffer van Santivoort. Eryk Kowalski wist binnen twee minuten twee maal raak te vuren, zodat  de marge weer één goal was. Er waren nog zeven minuten te gaan. Beide goalies lieten zich niet meer passeren zodat de overwinning naar Tilburg Trappers U12.

foto Barend Hoogteijling Face-Off

Smoke Eaters Geleen U14 – Hijs Hokij Den Haag U14 7-2

De jongens en meiden uit Geleen hadden geen enkele moeite met de equivalenten uit Den Haag. Voor de tweede maal troffen zij elkaar in de finale, na de bekerfinale eerder dit jaar die door de Limburgers gewonnen werd. In de eerste periode ging het nog redelijk gelijk op, die begon met de 1-0 voorsprong voor Geleen in de eerste minuut door Joel Jaul. Lander Paulissen breidde de voorsprong uit naar 2-0 in de zestiende minuut. 60 tellen voor het einde van de eerste periode liet Mike Versteeg een hard schot los en die vloog mooi binnen. De pauze kon aanvangen met een 2-1 ruststand in het voordeel van Geleen.

foto: Barend Hoogteijling Face-Off

Lander Paulissen en Robin Eussen zorgde voor een ruimere marge in het tweede deel. Echter via een short handed goal was het Den Haag dat het verschil terugbracht naar twee goals, via een treffer van Reinis van Slogteren. Daarna kon men weer aan de thee in de tweede pauze. De derde periode werd gekenmerkt door vele straffen voor Den Haag, waardoor Geleen nog verder uit kon lopen. De 5-2 kwam op naam van Roman Vaselic. De twee laatste goals kwamen beide voort uit power-play situaties. De gebroeders Noblesse scoorden de zesde en zevende goal. Eerst trof Jelle doel, daarna was het de beurt aan Jesse. Een ruime overwinning voor de kampioen uit Geleen met 7-2, die daarmee de dubbel veroverde.

Foto: Barend Hoogteijling Face-Off

Tilburg Trappers U16 – Hijs Hokij Den Haag U16 2-4

Het publiek kreeg een heerlijke wedstrijd voorgeshoteld, waarbij de eerste periode duidelijk voor Den Haag was en de tweede voor de Trappers. Den Haag kwam halverwege de eerste periode op een 0-1 voorsprong door een powerplay goal van Wesley de Bruin. Niet veel later werd de voorsprong uitgebreid naar 0-2, doordat de puck via de schaats van een Tilburgse verdediger in het doel verdween. De goal werd toegekend aan Jelle Kronenburg, die dit seizoen al eens raak vuurde voor het BeNe League team van HIJS. Dit was ook het laatste wapenfeit van de eerste periode.

In de tweede periode zag je duidelijk dat Tilburg er een tandje bij zette, het was ook de betere ploeg op dat moment, maar konden de goed keepende Eline Gabriele niet passeren. Dat lukte pas met een powerplay goal, diep in de tweede periode via Renzo van Brink.

Eline Gabriele
foto: Barend Hoogteijling Face-Off

Zou het dan nog spannend worden in de laatste periode? Helaas voor Tilburg scoorde Wesley de Bruijn zijn tweede goal al na drie minuten in de laatste periode, zodat de voorsprong weer op twee goals verschil kwam. Tilburg scoorde snel de aansluitingstreffer via Luca van Garling, die een powerplay situatie mooi uitbuitte en de spanning weer geheel terug bracht in de wedstrijd. Rick van Bezouw dacht daar heel anders over, want hij scoorde in de 48e minuut de 2-4. Wederom via de five hole werd doelman Quint van Eijck verslagen.

Tilburg zette aan om in die laatste tien minuten toch nog de titel binnen te slepen, maar pakte teveel straffen. De Haagse overwinning kwam niet meer in gevaar en dus kon HIJS zich op gaan maken voor een feestje.

kampioenen
foto: Barend Hoogteijling Face-Off

INTERVIEWS

Na afloop van ieder duel zocht Cor Machielsen de winnaars en verliezers op om hen aan het woord te laten

Previous Para-ijshockeyers Phantoms lijden eerste nederlaag tegen Cardiff
Next Kemphanen maakt karwei in eigen huis af en is kampioen