Kemphanen maakt karwei in eigen huis af en is kampioen


Foto: Roel Louwers, ISOSports Sportfotografie

Eindhoven Kemphanen heeft voor het eerst in hele lange tijd een ‘echte’ titel gepakt. De Eindhovenaren versloegen titelverdediger GIJS Groningen in de finale van de eerste divisie ijshockey. Daarmee mag het zich een jaar lang kampioen noemen.

Nadat het eerste duel in Groningen al overtuigend werd gewonnen door de Kemphanen met 0-9, hadden de bezoekers een zege nodig om een beslissingsduel af te dwingen. De hoop op verlenging van de finale was halverwege de tweede periode echter al vervlogen.

De wedstrijd verliep, met name voor de Kemphanen, een stuk slordiger dan een week eerder. Toch stond de thuisploeg al na één minuut op 1-0 door een solo van Roderick van Hout. De lange verdediger soleerde vanuit zijn eigen verdediging op de goal af en rondde met de backhand af in de kruising. Damian Kluijtmans maakte in de 16e minuut de 2-0.

Roderick van den Hout juicht na de 1-0.
Foto: Roel Louwers, ISOSports Sportfotografie

Even spannend

Danny Kerstholt wist de spanning even terug te brengen. Gerommel voor de goal van Mike Beeren resulteerde in de 2-1. Binnen twee minuten stond het via Willem Bless en een bijzonder blije Arthur van den Hout alweer 4-1,waarmee de wedstrijd wel was beslist.

Arthur van den Hout wordt bejubeld na de 4-1.
Foto: Roel Louwers, ISOSports Sportfotografie

Een wedstrijd van de Kemphanen is dit seizoen natuurlijk niet compleet zonde doelpunten van Joey Beeren en Rastislav Veres. Zij kwamen dan ook in de derde periode tot scoren. Voor GIJS deed Sebastiaan Snijder nog iets terug. Het was uiteindelijk Veres die de eindstand op 6-2 bepaalde met een short-handed goal.

Daarna was het aftellen geblazen voor de Eindhovenaren, die dit seizoen de verdiende kampioen zijn geworden. Het publiek van ongeveer 1700 man telde af naar de titel en daarna barstte het feest op en naast het ijs helemaal los voor de kampioen!

Foto: Roel Louwers, ISOSports Sportfotografie
Foto: Roel Louwers, ISOSports Sportfotografie
Foto: Roel Louwers, ISOSports Sportfotografie
Foto: Roel Louwers, ISOSports Sportfotografie
Previous Tilburg U12, Geleen U14 en Den Haag U16 landskampioenen 2019
Next Herentals brengt finale in evenwicht met eerste zege op Heerenveen