Winnipeg Jets ‘clinched’, Wild Card race ongekend spannend


Face-Off IJshockey NHL

In vergelijking met de voorgaande week is er in de Central Division niets veranderd. De strijd om de winst blijft ongemeen spannend tussen Winnipeg Jets en Nashville Predators. De strijd om de wild-cards is ook nog steeds hevig. Dallas, Colorado, Arizona, Minnesota, Chicago en Edmonton bevinden zich binnen acht punten van elkaar. Dat zijn de zes teams die denken aanspraak te kunnen maken op een plek in de playoffs, met nog zeven duels te spelen. Één team zien we inmiddels officieel zeker terug in de play-offs: Winnipeg Jets

1 Dallas Stars (82 punten 38-31-6 L10 6-3-1)

Zondag 17 maart kwam Vancouver Canucks langs bij Dallas Stars 3-2 (SO)  Jamie Benn en Tyler Fedun wisten te score. Dit had best meer mogen zijn aangezien er nog 44 schoten op doel te noteren waren. Hierdoor werd de wedstrijd ook niet gewonnen Vancouver vond ook twee maal het net en was beter in de shootout.

Op dinsdag was het Florida Panthers dat een bezoek bracht aan Dallas Stars 2-4 winst voor de Texanen. Twee goals en een assist voor Alexander Radulov en een goal en twee assists voor Jamie Benn gaven Dallas. Op donderdag werd er met 3-1 verloren van Colorado Avalanche. Tyler Seguin scoorde voor Dallas. Jamie Benn liet zien klaar voor de playoffs te zij als het gaat om intensiteit met een harde check op Mikko Rantanen.

2 Chicago Blackhawks (74 punten 32-32-10 L10 6-3-1)

Zaterdag 16 maart Chicago Blackhawks op bezoek bij Montreal Canadians 2-0 winst.

Twee assists van Alex DeBrincat en 48 reddingen van Corey Crawford maakte het verschil deze wedstrijd. De goals kwamen op naam van Connor  Murphy en Brendan Perlini.
Op maandag kreeg men Vancouver Canucks op bezoek Chicago Blackhawks 3-2 (OT) 32 reddingen van Corey Crawford en goals van Jonathan Toews en Erik Gustafsson waren net niet voldoende om te winnen.  Vancouver wist in de verlenging de winnende te scoren. Donderdag waren 41 schoten tegen Philadelphia Flyers niet voldoende voor de winst er werd met 3-1 verloren. Verdediger Erik Gustafsson wist zijn vijftiende van het seizoen te scoren.

3 Winnipeg Jets (94 punten 46-27-6 L10 6-4-0)

Op zaterdag 16 maart kwam Calgary Flames op bezoek bij Winnipeg Jets. Winnipeg wist deze wedstrijd met 2-1 te winnen. Met deze overwinning behoud Winnipeg de leiding in de Central Division. De winst kreeg gestalte door goals van Mark Scheifele en Mathieu Perreault. De 27 reddingen op 28 schoten van Connor Hellebuyck waren van grote waarde voor zijn aanvallers.

Op maandag  ging Winnipeg Jets op bezoek bij LA Kings en er werd met 3-2 gewonnen. Een assist en goal van Kyle Connor brachten Winnipeg op een 2-0 voorsprong. Toch lukte het LA om de stand gelijk te trekken alvorens Tyler Myers de winnende binnen schoot. De volgende wedstrijd was op woensdag 20 maart op bezoek bij Anaheim Ducks werd er met 3-0 gewonnen. Kyle Connor scoorde een goal en assist en Jakub Trouba was goed voor twee assists. Goalie Connor Hellebuyck pakte alle 29 schoten die hij op zich af zag komen. Het was pas zijn eerste shutout in 55 wedstrijden van dit seizoen. Het was de vierde overwinning op een rij. Op bezoek bij Vegas Golden Knights kon Winnipeg geen potten breken en ging met 5-0 onderuit.

St. Louis Blues (88 punten 39-27-8 L10 5-3-2)

Op zaterdag speelde St. Louis Blues in en tegen Pittsburgh Penguins er werd met 5-1 gewonnen. Met 40 reddingen op 41 schoten was Jordan Binnington man van de wedstrijd en mede verantwoordelijk voor de eerste overwinning in vier wedstrijden. Verdediger Vince Dunn scoorde twee maal en Pat Maroon was goed voor een goal en assist.

Een dag later zondag speelde St. Louis Blues uit bij Buffalo Sabres hier werd 3-4 (SO) verloren. In een gelijk opgaande strijd stond het na verlenging 3-3. In de daarop volgende shootout wist Buffalo twee maal het net te vinden en dat was één maal meer dan St. Louis. Dinsdag 19 maart kwam Edmonton Oilers op bezoek bij St. Louis Blues 2-7 winst. Eén hattrick en assist voor Jayden Schwartz de  vierde in zijn NHL loopbaan. Voormalig Oilers, David Perron en Pat Maroon legde hun voormalig werkgever nog eens extra op de pijnbank door respectievelijk twee en één goals te scoren.

Donderdag was er de thuis wedstrijd tegen Detroit Red Wings deze werd met 5-2 gewonnen. Ivan Barbashev scoorde in deze wedstrijd zijn eerste NHL hattrick.

5 Nashville Predators (90 punten 42-27-6 L10 5-4-1)

Zaterdag 16 maart ging Nashville Predators op bezoek bij San Jose Sharks een 4-2 overwinning was het resultaat. Twee goals van Victor Arvidson en een goal en assist van Filip Forsberg waren de basis voor de overwinning. Juuse Saros maakte 24 reddingen en kreeg dus de hulp van zijn aanvallers voor de winst.

Dinsdag werd in eeen thuis wedstrijd  Toronto Maple Leafs aan de zege kar gebonden Nashville Predators won met 3-0. Ryan Johansen nam Nashville bij de hand en was met twee assists de enige met een multi punten wedstrijd. Wayne Simmonds scoorde zijn eerste goal voor Nashville. Goalie Pekka Rinne wist alle 22 schoten van Toronto te keren. Dit was zijn vierde shutout van het seizoen. In een playoff intensiteit werd op donderdag de confrontatie met Pittsburgh Penguins afgewerkt. Een verlies met 2-1. In tegenstelling tot de playoffs werd deze wedstrijd beslist in de shootout in het voordeel van Pittsburgh.

6 Colorado Avalanche ( 78 punten 33-29-12 L10 5-5-0)

Zondag 17 maart New Jersey Devils op bezoek bij Colorado Avalanche 0-3. Twee goals van Tyson Barrie en een goal en assist van Nathan Mackinnon brachten Colorado de winst. Echter werd Phillip Grubauer man van de wedstrijd door alle 22 schoten te pareren.

Dinsdag ging Colorado Avalanche op bezoek bij Minnesota Wild er werd met 3-1 gewonnen. Verdediger Ian Cole scoorde een goal en assist. Tyson Barrie scoorde ook weer een goal. Als het aan Tyson Barrie ligt dan haalt Colorado de playoffs nog. Donderdag werd er met 3-1 gewonnen van Dallas Stars en hij nam weer een goal voor zijn rekening.

7 Minnesota Wild (79 punten 35-31-9 L10 3-4-3)

Zaterdag 16 maart won Minnesota Wild met 5-2 van New York Rangers. Twee goals van Ryan Donato hielden gelijke tred met New York. Eric Staal scoorde de winnende goal waarna het verschil opgevoerd kon worden tot drie goals. Devan Dubnyk stond zijn aanvallers bij met 26 reddingen.

Zondag 17 maart verloor Minnesota Wild met 3-2 New York Islanders. Twee assists van Ryan Donato op goals van Zach Parise en Jason Spurgeon waren niet voldoende om van de koploper in de metro division te winnen.

Op dinsdag was er een direct gevecht om een wildcard plek en die werd er met 3-1 verloren van Colorado Avalanche. En op vrijdag schoof men toch door naar die gewilde wildcard positie door een knappe 2-1 winst op Washington Capitals. Ryan Donato had een aasist op iedere goal.

Top 3 spelers van de week:

1 Ryan Donato

De aanvaller van Minnesota Wild was goed voor twee goals en vier assists deze week.

2 Tyson Barrie

De verdediger scoorde vier goals voor Colorado Avalanche deze week. Tevens reikte hij tot 300 punten in de NHL

3 Jamie Benn

De captain van Dallas Stars kwam deze week tot twee goals en twee assists

Previous Viktor Gibbs Sjödin vertrekt bij CAIROX HIJS Hokij
Next Para-ijshockeyers Phantoms lijden eerste nederlaag tegen Cardiff