Viktor Gibbs Sjödin vertrekt bij CAIROX HIJS Hokij


Viktor Gibbs CAIROX HIJS Hokij
Foto: Robert Bos

De Zweedse verdediger Viktor Gibbs Sjödin vertrekt na twee jaar bij CAIROX HIJS Hokij. De 30-jarige defence gaat zich in eerste instantie richten op een maatschappelijke carriere.

SMAAKMAKER

Gibbs was de afgelopen twee seizoenen één van de smaakmakers bij HIJS en in de BeNe League. Niet alleen vanwege zijn krullenbol werd hij herkend, zeker het eerste seizoen drukte hij (mede) zijn stempel op het team dat de eerste triple in de historie van de club pakte. In 26 duels kwam hij direct tot 19 goals en 29 assists.

Viktor Gibbs CAIROX HIJS Hokij
Foto: Robert Bos

Dit seizoen zat het wat tegen bij de Zweed. In het met 4-3 gewonnen duel tegen Zoetermeer Panters in december, stopte hij een puck met zijn gezicht. De ultieme redding om de gelijkmaker te voorkomen kostte Gibbs een flink aantal tanden, plus een kaakbreuk. In achttien duels dit seizoen, kwam hij toch nog tot 31 punten (11G, 20A).

Viktor Gibbs CAIROX HIJS Hokij
Foto: Robert Bos

Wat de de HIJS fans sowieso bij zal blijven is zijn voortrekkersrol tijdens de Teddy Bear Toss van Den Haag in diezelfde decembermaand. De Haagse Speelgoedbeurs mocht uiteindelijk ruim 4300 knuffelberen verwelkomen, om kinderen uit minder bedeelde gezinnen blij mee te maken.

Previous Heerenveen verslaat Herentals in thriller na penalty shots
Next Winnipeg Jets 'clinched', Wild Card race ongekend spannend