BeNe League blijft overeind, start met acht teams aan seizoen 2021/2022


ERA Renomar HYC BeNe League
Foto: Kurt Tops

De BeNe League blijft overeind. Dat is de uitkomst uit overleg tussen IJshockey Nederland en de KBIJF. De voorzitters van beide bonden, Jan Hopstaken en Pascal Nuchelmans bereikten daar gisteren definitief akkoord over. Vier Nederlandse ploegen en vier Belgische ploegen zullen de competitie gaan vormen die nog steeds zal gelden als hoogste niveau van beide landen.

Lees ook: Meerluik, deel 1: De staat van het ijshockey

BENE LEAGUE: ZONDER NIJMEGEN, ZONDER IJSHOCKEY NEDERLAND

UNIS Flyers Heerenveen, Zoetermeer Panters, CAIROX HIJS Hokij, Snackpoint Eaters Limburg, Bulldogs Luik, Chiefs Leuven, Heylen Vastgoed HYC en Mechelen Golden Sharks. Nijmegen Wolves heeft geen licentie verkregen voor de competitie. De bekercompetitie zal ook door deze clubs gespeeld worden. Dat betekent dat UNIS Flyers Heerenveen en Herentals hun titel uit 2020 kunnen gaan verdedigen.

Tekst gaat verder onder de foto

UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Barend Hoogteijling, Face-Off

IJshockey Nederland zal geen deel uitmaken van het bestuur in de BeNe League. Voorzitter Danny Micola stapte namens de bond uit het orgaan en nam Pakos Leonidas in zijn kielzog mee. Daarmee komt een einde aan de bestuurlijke samenwerking op papier. IJshockey Nederland onderschrijft nadrukkelijk het belang van de competitie als hoogste divisie in beide landen en heeft de ambitie uitgesproken om de BeNeLeague te laten groeien.

De vermoedelijke start van het seizoen 2021/2022 zal half oktober zijn. Regerend kampioen is nog steeds Heylen Vastgoed HYC, dat de (laatste) titel in 2019 pakte ten koste van UNIS Flyers Heerenveen.

Previous Deel 1: 'We moeten af van de angst om het niet functioneren van bondsbestuurders aan de kaak te stellen'
Next Seattle Kraken: dit zijn de spelers van de Expansion Draft