Seattle Kraken: dit zijn de spelers van de Expansion Draft


De nieuwe NHL-franchise Seattle Kraken heeft afgelopen nacht zijn team geselecteerd tijdens de Expansion Draft. De 30 spelers(namen) werden aan het publiek gepresenteerd. Vegas Golden Knights was het enige team dat geen speler hoefde af te staan. Opvallend: de ploeg ging niet all-in op echte NHL supersterren.

Lees ook: ‘We moeten af van de angst om niet functionerende bondsbestuurders aan te spreken’

SEATTLE KRAKEN: GEEN CAREY PRICE

Seattle had, net als Vegas met Marc-André Fleury deed, een échte eye catcher kunnen kiezen in het doel. Montreal-goalie Carey Price was op te halen door Seattle. De laatste dagen gonste het van de geruchten, dat het serieus overwogen werd. Het prijskaartje van 10.5 miljoen dollar voor de komende vijf jaar én het feit dat hij een operatie moet ondergaan, deed Ron Francis anders beslissen. Chris Driedger (Florida) en Vitek Vanecek (Washington) zijn de mannen die tussen de palen gaan staan. Driedger kende een fantastisch seizoen bij de Panthers met een .927 save%. Vanecek werd, als ploeggenoot van Daniel Sprong, vanuit het niets vaak de nummer één goalie bij Washington.

Tekst gaat verder onder de foto

Seattle Kraken Expansion Draft

GROTE NAMEN

Natuurlijk staan er ook een paar grote namen op het eerste roster in Seattle. Wat te denken van center Yannie Gourde, de man die bij Tampa Bay twee keer de Stanley Cup won. Veteraan Mike Giordano (Calgary), die bijna 1000 NHL duels voor de Flames speelde, mag ook het blauwe shirt aan gaan trekken. Giordano was een undrafted speler, dus had nu de eer om voor het eerst gedraft te worden. Giordano wordt genoemd als eerste Captain van de Kraken.

Tekst gaat verder onder de tweet

Andere grotere namen die het eerste team van Seattle gaan vormen zijn Jordan Eberle (New York Islanders), Joonas Donskoi (Colorado), Adam Larsson (Edmonton) en Jamie Oleksiak (Dallas). Opvallend was dat Francis ook koos voor de broers Fleury. Haydn kwam over van Anaheim en Cale van Montreal.

GEEN ‘SUPERSTERREN’

Seattle liet grote namen als Vladimir Tarasenko (St. Louis), P.K. Subban (New Jersey), Matt Duchene (Nashville), Jakub Voracek (Philadelphia) en Max Domi (Columbus) lopen. Daarmee koos het bewust om geen supersterren aan te trekken, maar een groep dat een hecht team moet gaan vormen en waar coach Dave Hakstol mee gaat werken.

Overigens zal Seattle nog wel spelers toe gaan voegen. Op 28 juli komt de free agent market weer in beweging. Met een salary cap van $81.5 miljoen heeft de ploeg nog wel wat ruimte. Op dit moment staat de teller op $52.5 miljoen, dus er is nog wel wat cap space om te traden en spelers aan te trekken.

Seattle zal op 12 oktober het seizoen openen op bezoek bij Vegas. Op 23 oktober speelt de ploeg zijn eerste thuiswedstrijd in de Climate Pledge Arena tegen Vancouver.

Previous BeNe League blijft overeind, start met acht teams aan seizoen 2021/2022
Next Transfernieuws Oranje dames Barbier, van Nes en Wielenga