Transfernieuws Oranje dames Barbier, van Nes en Wielenga


Artwork: Tom de Groot, Face-Off

De bovengenoemde Oranje dames hebben alle drie een transfer gemaakt in de afgelopen periode.

LEES OOK: De Draft van franchise Seattle Kraken

Savine Wielenga

De 32-jarige captain van het Nederlandse team Savine Wielenga maakt een overstap binnen de Svenska damhockeyligan SDHL van SDE HF naar HV71. Zij werden derde in de reguliere competitie en verloren in de halve finales van de play-offs van Brynas. Ze verhuist van Stockholm naar Jönköping. De General Manager van HV71 Peter Ekelund verklaart ‘Savine is een slimme speelster die we hoofdzakelijk gaan gebruiken in de verdediging’. Savine Wielenga heeft een contract getekend voor een jaar.

via HV71 website

Zoë Barbier

De 26-jarige aanvalster gaat van de eerste divisie in Zweden naar de European Womens Hockey League (EWHL) in Oostenrijk. Zoë Barbier gaat spelen voor de DEC Salzburg Eagles. Afgelopen seizoen eindigde het team op de zesde plaats en liep de play-offs mis. De tweevoudig kampioen begint het nieuwe seizoen ook met een nieuwe coach. Frank Seewald is de coach waarmee Barbier te maken krijgt.

via Zoe Barbier Instagram

Bieke van Nes

De 25-jarige Bieke van Nes maakt vanuit Canada de stap naar Europa. Zij gaat net als Barbier spelen in de European Womens Hockey League (EWHL) in Oostenrijk. Bieke van Nes gaat spelen bij de KSV Neuberg Highlanders. Tevens ontmoet ze daar landgenoten Hilde Huisman en Emily Even die hun tweede seizoen bij de Highlanders gaan beginnen. Neuberg maakt de overstap  van Austria W naar de EWHL.

Bieke van Nes
Bieke van Nes in het uit tenue van de Stingers (Foto: Sarah Boumedda)

Marée Dijkema plakt er nog een jaar aan vast bij de SDHL in Zweden. Zij blijft bij SDE. Wat Julie Zwarthoed en Kayleigh Hamers gaan doen, die afgelopen seizoen ook bij SDE speelden, is op dit moment nog niet bekend.

De Nederlandse vrouwenploeg begint de Olympische kwalificatie op 7 oktober in Polen. Als Oranje het toernooi wint, mag de ploeg van bondscoach Joep Franke vanaf 11 november spelen om een Olympisch ticket.

Previous Seattle Kraken: dit zijn de spelers van de Expansion Draft
Next Deel 2: 'Na negen jaar bondsbestuur is er te weinig vooruitgang geboekt in het ijshockey'