Ernesto Klem tekent voor twee jaar bij CAIROX HIJS Hokij


Ernesto Klem Nederland U18
Foto: Chantal Zwamborn

Ernesto Klem verdedigt de komende twee seizoenen de kleuren van CAIROX Hijs Hokij. De 20-jarige verdediger maakt de overstap, nadat hij vorig jaar vertrok bij Eisbären Berlin U20.

Lees ook: Ernesto Klem op try-out bij Eisbären Berlin

Ernesto Klem

KLEM: DEN HAAG

Klem, geboren in Den Haag speelde nog nooit op het hoogste niveau voor de Uithofbewoners. In 2015 debuteerde de verdediger voor Dordrecht Lions, om daarna drie seizoenen uit te komen voor UNIS Flyers Heerenveen. Wel was hij onderdeel van de jeugdopleiding van HIJS.

De Hagenaar was ook actief met Oranje op het WK in Estland. In het openingsduel van Oranje nam hij de openingstreffer voor zijn rekening tegen Polen. Nederland verloor met 8-1, maar de jonge defence zal er met een glimlach aan terugdenken.

Tekst gaat verder onder de video

In totaal speelde Klem 58 duels op BeNe League niveau tot nu toe. In totaal noteerde hij daarin drie goals en vier assists. In 2019 ontving hij de Bennie Tijnagel Award voor de beste jonge speler in de hoogste Nederlandse divisie.

Previous Sprong met Capitals verslaan Bruins, Jets in play-offs tegen Oilers
Next Vegas en Colorado houden race om Presidents' Trophy spannend