Ernesto Klem op try-out bij Eisbären Berlin


Ernesto Klem Nederland U18
Foto: Chantal Zwamborn

Drie jaar geleden kwam hij over van Dordrecht Lions. Maar Ernesto Klem lijkt Heerenveen wel te zullen ontgroeien. De amper 18-jarige verdediger zou immers graag verder evolueren in een buitenlandse competitie.

Klem ambitieus

“Eigenlijk wou ik vorige zomer al van een ander land, van een andere competitie proeven. De volgende stap zetten, weet je wel. Ik had net mijn middelbare school afgehaspeld en wou naar het buitenland. In overleg met Unis Flyers coach Mike Nason heb ik afgesproken om alsnog verder te evolueren in Heerenveen. En ik heb natuurlijk een meer dan mooi seizoen kunnen afwerken. WK U18, WK U20 en dan, als kers op de taart, ook het WK met Oranje kunnen spelen. Bij Heerenveen heb ik ook bijgeleerd en flink wat spelminuten op de teller gezet.” vertelt Klem.

Oranje WK Division 1B Estland
Foto Barend Hoogteijling, Face-Off

Nu zijn we een jaartje verder en hebben we een soort try-out op het programma bij Eisbären Berlin. Half juni kan ik enkele trainingen afwerken in Berlijn. Zowel bij het DEL profteam als bij het DNL-team, zeg maar U20-team, van de Eisbären. En dat Beloftenteam speelde vorig seizoen mee om de prijzen in het DNL-kampioenschap, dus ik ben best benieuwd. Het zal een hele ervaring worden en de droom is natuurlijk dat ik de sportief verantwoordelijken kan overtuigen en een transfer bespreekbaar kan maken”, aldus een enthousiaste Klem, die nu alweer flink aan het trainen is om zijn Berlijns avontuur een definitief karakter te geven.

We duimen met z’n allen voor Ernesto en houden jullie natuurlijk op de hoogte van zijn belevenissen in Duitsland.

Previous Akim Ramoul keert terug bij Microz Eaters Limburg
Next Stef Verhulst van Luik naar Smoke Eaters (Eerste Divisie)