Akim Ramoul keert terug bij Microz Eaters Limburg


Akim Ramoul - Microz Eaters Limburg
Foto: Kurt Tops

Akim Ramoul is na drie jaar terug in Geleen. Hij maakt de overstap naar Microz Eaters Limburg vanuit Luik Bulldogs. De Limburgers hebben met het aantrekken van de vijfde ‘nieuweling’, hun roster voor komend seizoen nagenoeg compleet.

RAMOUL: KIND VAN DE CLUB

De 33-jarige aanvaller begon in het seizoen 2002-2003 bij de Eaters, waar hij drie jaar later vertrok naar het buitenland. Hij speelde in Duitsland en Amerika in zijn jeugdjaren, voordat hij in 2006 weer aansloot in Geleen. Na uitstapjes in Nijmegen (2008) en Eindhoven (2009-2011) keerde hij terug bij Eaters. In 2012 was Ramoul onderdeel van de ploeg die de enige landstitel tot nu toe op het palmares van de club zette.

Akim Ramoul - Microz Eaters Limburg
Foto: Kurt Tops

BULLDOGS

In 2016 stapte Ramoul, na vijf onafgebroken seizoenen in de hoofdmacht van Eaters, over naar de Bulldogs in Luik. Daar werd hij één van de dragende spelers om de relatief nieuwe club naar een hoger niveau te tillen. Nu is de tijd aangebroken om weer thuis te komen in Geleen voor de aanvaller, die in het shirt van Luik 73 BeNe League duels afwerkte. Daarin kwam hij tot 183 punten (63G, 120A) voor de Waalse formatie. Met Bulldogs won hij in 2018 de BelgischeBeker.

Previous Sami Lipsonen assistent-coach bij Golden Sharks Mechelen
Next Ernesto Klem op try-out bij Eisbären Berlin