Sami Lipsonen assistent-coach bij Golden Sharks Mechelen


Golden Sharks Mechelen Face-Off IJshockey BeNe League

Golden Sharks Mechelen heeft een nieuwe assistent-coach aangetrokken. Met de komst van Sami Lipsonen haalt men in Mechelen een brok ijshockey-ervaring in huis. De tot Belg genaturaliseerde Fin straalt als je het thema ijshockey aankaart. In Helsinki geboren, sloot Lipsonen zijn jeugdopleiding als speler af bij het nabije Kiekko Espoo. Vervolgens speelde hij op lager niveau bij Espoo Palloseura.

Buitenlands debuut in Dordrecht

Op zijn 23e trok de Finse Belg op avontuur en tekende bij Dordrecht Lions voor twee seizoenen. Vervolgens speelde de 1m86 grote allrounder jaren voor Leuven Chiefs en bij zijn grote liefde, Olympia Heist. Als Belgisch international nam Lipsonen ook deel aan een achttal WK’s met Team Belgium.

De voorbije twaalf jaar bij Heist op den Berg actief, jarenlang als speler actief, de voorbije seizoenen in de Coaching Staff. Nu de overstap naar de buren in Mechelen.

“En ja, nu gaan we aan de slag bij Golden Sharks Mechelen. Met Head Coach Jesse Raekelboom heb ik al jaren een goede relatie. We speelden vijftien jaar geleden enkele seizoenen samen bij de Leuven Chiefs. We houden beiden erg van het spelletje en ik verheug me dan ook op de hernieuwde samenwerking met Jesse. Golden Sharks-voorzitter Gunter Bosmans ken ik ook al jaren. De voorbije weken hebben we enkele goede gesprekken gehad. Naast Assistant-Coach van het BeNe-team zal ik ook in de jeugdwerking actief wezen, als Coach van het U16-team.”

Previous St. Louis Blues slaat terug tegen Boston Bruins
Next Akim Ramoul keert terug bij Microz Eaters Limburg