St. Louis Blues slaat terug tegen Boston Bruins


Stanley Cup Final

De Blues gaven gas vanaf de eerste seconde. Ook game vier was weer het kijken waard. Cor Machielsen sloeg weer wat slaap over en brengt jullie weer up to date.

St. Louis Blues – Boston Bruins 4-2 (Stand finale 2-2)

Na 43 seconden lag de puck al in het net van de Bruins. Vince Dunn met de pass op Zachary Stanford die snoeihard uithaalde, Tuukka Rask kon nog redden, maar was kansloos op de wraparound van Ryan O’Reilly.

Toch was er geen paniek bij de Bruins. Die speelden gewoon hun eigen spel. In de dertiende minuut werd dat beloond met een goal. Zdeno Chara schoot op de goal. Goalie Jordan Binnington gaf een rebound weg en Charly Coyle was er als de kippen bij om de 1-1 te scoren. Lang kon men bij de Bruins niet genieten van de gelijkmaker. Het gaspedaal werd weer ingetrapt door de Blues en twee minuten later pakte men weer de voorsprong.

De 2-1 was een soort kopie van de 1-1. Alex Pietrangelo schoot op goal, Tuukka Rask gaf een rebound weg en Vladimir Tarasenko scoorde alweer zijn elfde goal in de playoffs. Tijd om na de eerste twintig minuten te gaan rusten.

Relatief rustige tweede periode

De tweede periode werd opgeschrikt doordat Zdeno Chara geraakt werd door een puck die via de eigen stick in zijn gezicht kwam.

Ondanks het uitvallen van de captain werd wel de gelijkmaker gescoord. Shorthanded na een straf van Bostons Connor Clifton voor een illegal hit. Brad Marchand gaf de pass op Patrice Bergeron die een schot losliet. Jordan Binnington kon niet klemmen en Brandon Carlo kon de puck in het net schuiven. Het was Carlo zijn eerste playoff goal.

Blues blijven gas geven

Ook in de derde periode bleven de Blues vol gas geven. Daar werd het verschil gemaakt met dertien om vier schoten op doel. In de vijftigste minuut werd er weer op de rebound gescoord en werd het overwicht door St. Louis uitbetaald. Een schot van Alex Pietrangelo kon alleen geblokt worden door Tuukka Rask en Ryan O’Reilly kon zijn tweede van de avond maken.

Het was gezien het overwicht in de derde periode wachten op het moment dat Tuukka Rask naar de kant ging. De empty netter kwam viel in de 59e minuut. Die kon worden bijgeschreven op naam van Brayden Schenn.


Het circus gaat zich weer verplaatsen naar Boston. Vrijdag 7 juni om 02:00 staat game vijf op de rol.

Previous Ruud Vreeman afgetreden als voorzitter IJshockey Nederland
Next Sami Lipsonen assistent-coach bij Golden Sharks Mechelen