Ruud Vreeman afgetreden als voorzitter IJshockey Nederland


Vreeman IJshockey Nederland

Ruud Vreeman is per afgelopen zaterdag afgetreden als voorzitter van IJshockey Nederland. Dat heeft het orgaan zojuist bekend gemaakt. Jan Hopstaken is voorlopig benoemd tot interim-voorzitter.

VREEMAN 7 JAAR BIJ NIJB

Ijshockey Nederland heeft het vertrek van Vreeman per mail aan de clubs laten weten.  ‘Ruud heeft aangegeven dat hij, na zeven jaren voorzitterschap van het Nederlandse ijshockey, zijn taken wil overdragen aan anderen. We willen hem uitdrukkelijk bedanken voor zijn inzet en verdiensten voor het Nederlandse ijshockey in de afgelopen jaren, we hopen hem nog regelmatig bij het ijs tegen te komen en wensen hem alle goeds.’

Ruud Vreeman, voorzitter van de Nederlandse IJshockey Bond, reikt de beker uit aan Hagemeijer.

POLITIEKE STAAT VAN DIENST

De 71-jarige Vreeman komt uit een vakbondsnest. Net als zijn beide grootouders was hij vakbondsman. Daarna leidde hij vijf jaar lang de PVDA samen met Felix Rottenberg, voordat hij namens die partij in de Tweede Kamer terecht kwam.  Vervolgens was hij burgemeester van Zaanstad (1997-2004) en Tilburg (2004-2009). In de Brabantse stad moest hij vertrekken, omdat de verbouwing van een theater veel duurder uitviel dan begroot. Vlak nadat hij bij de toenmalige NIJB aantrad, was hij ook interim-burgemeester in Groningen, lid van de Eerste Kamer en waarnemend burgemeester van Zaanstad. De geboren Eindhovenaar was ook bestuurslid van sportkoepel NOC*NSF van 1998 tot 2003, waar hij vertrok toen hij de strijd om het voorzitterschap van Erica Terpstra verloor.

Wie de definitieve opvolger zal worden van Vreeman is nog onbekend.

Previous Deelnemers Thialf Icehockey Cup 2019 bekend
Next St. Louis Blues slaat terug tegen Boston Bruins