Luik wint enerverende bekerfinale in België


Foto: Twitter @bulldogsdeliege

Luik won vanavond de Beker van Belgie, Marko Bok was aanwezig en zag het volgende:

Pic : Michel Kest – RBIHF

Bulldogs Luik heeft beslag gelegd op de Belgische beker, na een knappe 4-2 zege op HYC Herentals. In een stijf uitverkocht Mediácité was het Luik dat met het allereerste schot meteen doel trof. Goalie Kevin van Looveren van Herentals zag er niet goed uit bij de treffer van Chayne Matheson en zou de hele wedstrijd een onzekere factor blijven.

Herentals zette aan

Luik domineerde de eerste minuten, maar Herentals kroop langzaam onder de druk uit en werd ook gevaarlijk. De 1-1 van Shawn Hulshof ging via de Luikse goalie in het net en amper twintig seconden later lag de puck er via via ook alweer in bij Herentals: 2-1 voor Luik, Frank Neven kreeg uiteindelijk het doelpunt op zijn naam. Daarna was het wel klaar bij Luik en Herentals zette flink aan. De 2-2 kon niet uitblijven en Mitch Morgan was degene die de trekker overhaalde. Luik haalde met 2-2 het einde van de tweede periode en was in de derde periode vooral bezig met het tegenhouden van Herentals.

De das om

De Kempenaren deden uiteindelijk zichzelf de das om, door in de laatste tien minuten drie straffen tegen te krijgen. Het leverde niet meteen een tegengoal op, maar fysiek gezien was het een aanslag. De 3-2 voor Luik was een mooie: Cheyne Matheson stond al te wachten op de puck, maar die kwam te hoog aanvliegen. Hij sloeg de puck met de hand naar de grond en in één beweging veegde hij de puck binnen.

Herentals probeerde het nog, maar de empty net goal van Alex Bremer was definitief het einde. Luik stond voor de vijfde maal op rij in de finale en wint voor het eerst sinds 2014 weer eens de beker.

Previous Stand van zaken in de KHL; Chernyshev Division
Next Trappers andermaal naar de Vossen