Stef Verhulst van Luik naar Smoke Eaters (Eerste Divisie)


Stef Verhulst Smoke Eaters Geleen
Foto; Kurt Tops

Goalie Stef Verhulst verlaat Luik Bulldogs. De 23-jarige Limburger gaat het doel verdedigen in de Eerste Divisie bij Smoke Eaters Geleen. Een voor velen verrassende overstap.

VERHULST EERSTE GOALIE

Afgelopen seizoen was Verhulst de eerste keus van Paul Vincent bij Luik Bulldogs. Waar Tom Prodi werd verwacht als starting goalie, claimde de Nederlander deze plek op het roster en speelde 27 BeNe League duels. Hij keert nu terug naar de club waar hij eerder actief was, maar dan nu in het tweede team.

Tekst gaat verder onder de foto

Stef Verhulst Smoke Eaters Geleen
Foto: Kurt Tops

“Na vorig seizoen wilde ik graag weer voor de plek van eerste goalie gaan bij Luik. Zij hebben, en dat is hun goed recht, andere plannen voor de invulling van de goaliepositie. Daardoor ben ik gaan kijken naar andere clubs, maar ik heb ook een vaste baan. Daar moet ik soms om vier of vijf uur ‘s-ochtends beginnen. Dat is ook gewoon een stuk realiteit. Ik heb alle opties bekeken of ik in de BeNe League uit kon komen, maar het past gewoon niet qua reistijd. De situatie rond de goalie positie in Luik voor volgend vind ik persoonlijk ontzettend jammer. Vandaar dat ik nu de keuze heb gemaakt om voor het tweede team van Eaters, waar veel jongelingen worden klaargestoomd voor het grote werk, uit te komen in de Eerste Divisie.” aldus Verhulst.

NUMMER VIJF

Verhulst is daarmee de vijfde speler die de Waalse formatie verlaat. Eerder gingen Kai Willems, Kay Gielen (beiden Nijmegen), Yoren de Smet en Akim Ramoul (beiden Geleen) de goalie voor. Verwacht wordt dat Bulldogs de komende dagen de eerste schetsen van de nieuwe selectie op tafel legt. Luik was finalist in de Belgische beker en het Belgische kampioenschap en reikte tot de laatste vier in de BeNe League.

Previous Ernesto Klem op try-out bij Eisbären Berlin
Next Ben Van Den Bogaert wisselt naar Golden Sharks Mechelen