Willems en Gielen van Luik Bulldogs naar Nijmegen Devils


Willens en Gielen Nijmegen

Twee nieuwe spelers hebben de weg naar Nijmegen gevonden en beiden zijn ze afkomstig van Luik Bulldogs. Voor één van de twee was het al bekend terrein, de ander maakt de reis voor het eerst. Kay Gielen keert na een seizoen Luik terug in het Triavium en neemt in zijn kielzog Kai Willems mee.

WILLEMS EN GIELEN: LIMBURGS BLOED

Beide ‘ka(a)imannen’ hebben een verleden bij Geleen en doorliepen daar de hele jeugdopleiding. Gielen kan zowel als verdediger als aanvaller uit de voeten. In 2017 maakte de 26-jarige allrounder voor het eerst de overstap naar de Devils, waar hij nu dus weer terugkeert na één seizoen in Luik.

Kai Willems Nijmegen Devils

Ook de 22-jarige Willems gaat de reis van Geleen naar Nijmegen maken. De aanvaller staat vandaag nog met zijn Oranje ploegmakkers op het ijs tegen Roemenië. Halverwege het seizoen 2017/2018 maakte hij de overstap van Geleen naar Luik, om nu dus aan het derde hoofdstuk in de BeNe League te gaan beginnen.

Willems noteerde vorig seizoen 23 duels 21 punten (7G, 14A), terwijl Gielen in 26 wedstrijden tot 25 punten (4G, 21A) kwam. Na Raymond van der SchuitCas Staps en Jurryt Smid zijn de Geleense mannen de vierde en vijfde (min of meer) nieuwe aanwinsten voor de Devils van het komende seizoen.

Previous Frölunda Indians kampioen in Zweden
Next Carolina sweept Islanders hardhandig, St. Louis in problemen tegen Dallas