Ben Van Den Bogaert wisselt naar Golden Sharks Mechelen


Golden Sharks Mechelen Face-Off IJshockey BeNe League

Nadat eerder de overgang van Kevin De Winter van Phantoms richting Mechelen gemeld werd, is nu ook de transfer van Ben Van den Bogaert naar de Dijlestad bevestigd door Golden Sharks.

Van Den Bogaert brengt slagkracht

Na negen seizoenen bij Phantoms, werd de grote ‘VDB’ als één van de sleutelspelers van de geel-blauwen beschouwd. Deze 29-jarige forward werd doorheen heel zijn jeugdjaren bij Olympia Heist opgeleid. De wissel van deze ex-international naar het nabije Golden Sharks Mechelen is dus weer een beetje in eigen streek trainen en spelen voor deze routinier.

Ben Van Den Bogaert
Foto : Det MacRossi

De voorbije vier seizoenen BeNe League was de 1m83 grote forward met ruim 90 punten meer dan productief op het hoogste niveau. Zijn komst bij Mechelen zal het team van Coach Jesse Raekelboom slagkracht geven op het ijs. Met zijn enthousiaste speelstijl zal Ben ook naast het ijs snel een voortrekkersrol bij de jonge Mechelse garde opnemen.

We hadden zonet Ben Van Den Bogaert aan de lijn voor een korte reactie : “De wissel naar Golden Sharks Mechelen was niet echt gepland vooraf. Met het vertrek van enkele routiniers zoals o.a. Jens Engelen en Kevin De Winter, zag ik het eigenlijk wat somber in. Vanuit Phantoms heeft men ons een mooi meerjarenplan uitgetekend. Maar geef toe, ik ben al 29 en dan vraag je je ook af wat in 5 jaar mijn rol, mijn bijdrage nog echt kan zijn in dergelijk project. Heb ook altijd inline hockey gespeeld en dacht zelfs even het ijshockey competitief los te laten, voluit te focussen op inline. Toen kwam ik met Mechelen-voorzitter Gunter Bosmans in contact die ik kende van mijn jeugdjaren bij Olympia Heist. Ook het project Golden Sharks spreekt aan, alzo koos ik nu om hier in te stappen. Ik ben geen clubhopper, neen ; heb zeg maar tien jaar in Heist gespeeld en de voorbije negen seizoenen bij Phantoms. Maar de overgang nu naar Mechelen geeft mij wel weer volop goesting om er tegenaan te gaan!”

Previous Stef Verhulst van Luik naar Smoke Eaters (Eerste Divisie)
Next Nardo Nagtzaam verruilt Tilburg Trappers voor EC Peiting