Nardo Nagtzaam verruilt Tilburg Trappers voor EC Peiting


Nardo Nagtzaam EC Peiting
Foto: Arie Leeuwesteijn

Nardo Nagtzaam keert terug naar Duitsland. De Nijmegenaar die twee jaar geleden de overstap vanuit Essen naar Tilburg Trappers maakte, gaat komend seizoen voor EC Peiting spelen. De ploeg van coach Sebastian Buchwieser eindigde afgelopen seizoen eerste in de Oberliga Süd, maar werd verrassend door Herner EV uitgeschakeld in de kwartfinale.

NAGTZAAM BELANGRIJK

Nagtzaam is onderdeel van het zogenaamde ‘Nijmeegse trio’, dat hij vormt met Mitch en Kevin Bruijsten. In zijn eerste seizoen bij de Brabanders was hij direct goed voor 68 punten (17G, 41A) in 53 duels. Daarmee had de 29-jarige aanvaller een groot aandeel in de derde Oberliga titel van Tilburg. Afgelopen seizoen was de Nijmegenaar nóg beter op dreef. Afgelopen seizoen kwam hij 63 duels in actie, maar dit keer knalde hij 92 punten (25G, 67A) op zijn conto.  In het laatste interview met Face-Off was de aanvaller op zijn hoede voor de later winnaar van de Oberliga, EV Landshut, dat er uiteindelijk met de titel vandoor ging. Na drie kampioenschappen op rij moest Tilburg genoegen nemen met het zilver.

750 kilometer

Nagtzaam kwam zijn nieuwe ploegmakkers nog niet tegen met Trappers, maar wel met Essen. Hij zal met rugnummer 10 gaan spelen voor de Zuid-Duitsers, het nummer waar hij in zijn Amerikaanse periode ook veelvuldig mee speelde. Peiting ligt een kleine 750 kilometer van Tilburg af en op een kleine 100 kilometer van de Oostenrijkse grens. In een reactie op de website van EC Peiting laat hij weten erg veel zin te hebben in zijn nieuwe uitdaging. “Ik weet wat er nodig is om kampioen te worden, zoals met Trappers in 2018. Ik heb alleen maar goede dingen over de club gehoord en gelezen en was met Essen als eens tegenstander in de play-offs. Hier komen misschien niet de allermeeste fans, het stadion is misschien niet het meest moderne, maar het is wel een thuisbasis met flair en traditie.” laat Nagtzaam weten.

Tilburg Trappers Deggendorfer SC
Foto: Arie Leeuwesteijn

Nagtzaam is na Ivy van den Heuvel de tweede Trapper-speler die de club vrijwillig verlaat. Brock Montgomery zal volgend ook seizoen ook niet terugkeren bij de club. Dat is echter het gevolg van de afspraak dat Tilburg Trappers niet meer met imports zal mogen uitkomen in de Oberliga.

Previous Ben Van Den Bogaert wisselt naar Golden Sharks Mechelen
Next Face-Off zoekt versterking: samen maken wij het verschil!