Ivy van den Heuvel stopt als ijshockeyer, Trappers verliest aanvoerder


Tilburg Trappers Bietigheim Steelers
(Foto: Arie Leeuwesteijn)

Ivy van den Heuvel, afgelopen twee seizoenen de aanvoerder van Tilburg Trappers, stopt. Niet alleen bij de Tilburgse club, hij stopt helemaal als ijshockeyer.

De 30-jarige, in Den Bosch geboren Van den Heuvel heeft een eigen bedrijf (PTI Coaching) en de combinatie topsporter zijn en een bedrijf runnen, dat hij verder wil gaan uitbreiden, zorgde ervoor dat hij naar eigen zeggen in een spagaat terechtkwam.

Eerste periode bij Trappers

Als 16-jarige jongen kwam Van den Heuvel, die het ijshockey van zijn vader Hein heeft meegekregen, bij Tilburg Trappers terecht. In zijn eerste periode van twee seizoenen kwam de right-winger tot zeventien wedstrijden in de hoofdmacht. Daarna volgenden vijf seizoenen bij Amstel Tijgers en Eindhoven Kemphanen. Eerst twee jaar in Amsterdam. Daarna volgden drie jaar in Eindhoven.

Ivy Van den Heuvel (Foto: Arie Leeuwesteijn)

Terugkeer in Tilburg

In het seizoen 2011-2012 trok Van den Heuvel het shirt van de Tilburgse ploeg weer aan en ging daar niet meer weg. Tot nu, nu hij het einde van zijn spelerscarrière heeft aangekondigd. Op 30 april speelde hij in Game 5 van de Oberliga finale tegen EV Landshut zijn laatste wedstrijd.

Hier het laatste interview met de speler Ivy van den Heuvel, voor de camera van Face-Off.nl:

In totaal speelde Van den Heuvel 505 wedstrijden voor Tilburg Trappers. Hij scoorde hierin 562 punten (221G, 341A). Na vijf jaar met een “A” op zijn borst te hebben rondgeschaatst, nam hij twee seizoenen geleden de “C” over van Diederick Hagemeijer die toen een punt zette achter zijn carrière als speler. In ons magazine met een terugblik op seizoen 2017-2018 gaf Van den Heuvel destijds trots aan: “Het is echt bijzonder om aanvoerder te zijn om twee redenen. Ik nam het aanvoerderschap over van Diederick Hagemeijer, één van mijn beste vrienden. En je bent –na vijf jaar assistent captain- captain van de grootste club van Nederland. Echt, dat is ontzettend gaaf.”

Ook gaf Van den Heuvel, die 63 keer voor Nederland uitkwam, in ons magazine aan dat hij het van jaar tot jaar zou bekijken: “IJshockey slokt heel veel tijd op, werk en privé lijden daar gewoon onder.” Nu heeft hij dus besloten om voor die laatste twee te kiezen. Of we hem nog in het ijshockey terugzien? Vorig jaar zei hij hier dit over: “Ik weet wel één ding zeker: als ik stop met ijshockey, dan stop ik ook echt. Trainer worden ambieer ik niet. Ik ben nu anderhalf samen met Hanneke en elk momentje dat we hebben samen, gaan we er lekker op uit. Stedentrips maken, een festivalletje pakken of weekendjes weg.”

 

Previous Rusland ongeslagen naar kwartfinales, Canada groepswinnaar
Next "Nederland stelt zich kandidaat om WK Division IA te organiseren"