“Nederland stelt zich kandidaat om WK Division IA te organiseren”


Oranje dames IJshockey

IJshockey Nederland heeft zich bij de IIHF gemeld om het WK Division IA bij de vrouwen te organiseren. Nadat eerder bleek dat er nog geen landen waren die het toernooi ‘geclaimd’ hadden, heeft Nederland zijn kandidatuur bekend gemaakt. Dat bleek op de site van de IIHF. Naast Nederland is ook Frankrijk in de running voor het toernooi.

WK KRIJGT STEUN

Oranje WK

Oranje promoveerde naar Division IA en behoort nu bij de beste zestien landen van de wereld, een uniek feit. Eerder deze maand was de roep om het WK naar Nederland te halen al te horen uit diverse geledingen. Ook Face-Off drong aan op het houden van het WK in eigen land. Uit een poll bleek dat verreweg de meeste mensen een titelstrijd in eigen land zien zitten. Liefst 91% van de mensen die stemden kozen ‘ja’.

Tekst gaat verder onder de poll

UNIEKE KANS

Face-Off steunt de bid voor het WK van harte. “Het is eigenlijk wel een beetje terecht.” zegt Ed Versteeve. “De dames werken kei- en keihard, horen bij de beste zestien van de wereld. Praktisch gezegd is het tijd dat het vrouwen ijshockey ook een toernooi in eigen land krijgt. Komend jaar heb je vijf toplanden aan boord met Zweden, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Slowakije. Dan is Nederland natuurlijk heel goed te doen qua reistijd voor de supporters.”

Tekst gaat onder de foto verder

Oranje Dames Division IA

“Ik snap dat er mogelijk financieel een uitdaging ligt.  Ik denk altijd in kansen en ben ervan overtuigd (dat als je een stip aan de horizon zet qua kosten) dat er met een goede business case, heel veel mogelijkheden liggen om van dit toernooi een succes én een spektakel te maken. IJshockey Nederland heeft de kennis in huis om zo’n toernooi te organiseren, kijk maar naar de mannen in Eindhoven en Tilburg, dus daar ligt het niet aan. Het is op dit moment  kans om het ijshockey in zijn geheel een boost te geven in Nederland. Via de vrouwen dus! Wij zullen vanuit onze kant in ieder geval maximaal, waar nodig en gewenst, bijdragen om dit toernooi ons land in te trekken.” aldus Versteeve.

Waar het WK zal worden gespeeld is nog niet bekend, maar Thialf in Heerenveen lijkt een serieuze gegadigde als decor. Ook de exacte data zijn nog niet bekend, al zal het toernooi naar verwachting in maart of april 2020 plaatsvinden.

Previous Ivy van den Heuvel stopt als ijshockeyer, Trappers verliest aanvoerder
Next Turnhout Tigers bouwt aan de toekomst