ORANJE DAMES SCHRIJVEN HISTORIE MET WERELDTITEL IN IB


Oranje Dames WK Peking

De Oranje leeuwinnen hebben zojuist met 2-0 van Polen gewonnen en daarmee ongeslagen de titel in Division IB gepakt. De promotie van de Nederlandse dames betekende een historisch moment in het vrouwen ijshockey. Nederland behoort nu tot de beste zestien landen van de wereld en zal het volgend jaar opnemen tegen absolute toplanden als Zweden en Frankrijk.

Oranje Dames WK Peking

ORANJE GEEN MOMENT IN GEVAAR

De ploeg van Joep Franke opende zeer sterk aan het duel. De Poolse dames kwamen nooit in haar spel, door de druk die de ploeg al heel vroeg zette in het aanvalsvak. Oranje kreeg een aantal kansjes, maar goalie Martyna Sass werd nog niet geklopt. Aan de andere kant moest de defensie een keer goed ingrijpen toen Polen met 2-op-1 op Zijlstra af kwam, maar die situatie werd uitstekend onschadelijk gemaakt.

WEER WIELENGA

De toeschouwers zaten nog maar net op hun stoeltje, de live beelden waren nog maar net opgestart, of Nederland kwam verdiend op een 1-0 voorsprong. Opnieuw was het captain Savine Wielenga die de trekker overhaalde en daarmee haar achtste treffer dit WK noteerde. Oranje had niets te duchten van Polen, maar vergat de score op te voeren. De Oost-Europeanen kwam amper aan aanvallen toe, maar met een 0-1 tweede ruststand moest Nederland waakzaam zijn.

Oranje Dames WK Peking

In het slotstuk kwam de zege nooit meer in gevaar. Polen was simpelweg niet bij machte om gevaar te stichten en wanneer het wel een schot op doel losliet, dan pakte Nadia Zijlstra de puck wel ‘eventjes’. In de 49e minuut deelde Oranje dan ‘eindelijk’ de genadeklap uit. Zoë Barbier tekende voor haar tweede treffer van het toernooi en Nederlands tweede treffer in de wedstrijd. Die dreun kwam Polen niet meer te boven, waarna onze leeuwinnen in de laatste tien minuten relatief makkelijk uit konden schaatsen.

Tekst gaat verder onder de foto

Nederland promoveert naar Division IA waar het volgend jaar Zweden en Frankrijk tegen gaat komen die uit de A Groep degradeerden. Het is -in onze ogen- de hoogste tijd voor IJshockey Nederland om kleur te gaan bekennen en de vrouwen tot speerpunt in haar beleid te maken. Zij behoren nu bij de beste 16 van de wereld en via hen loopt de kortste route naar internationaal succes voor de nationale teams.

VAN HARTE GEFELICITEERD DAMES!

Previous Tilburg Trappers moet oppassen voor gevaarlijk Herner EV
Next Trappers loopt zich stuk op Björn Linda; Herner EV pakt winst