Trappers loopt zich stuk op Björn Linda; Herner EV pakt winst


Op vrijdagavond trad Tilburg Trappers aan tegen Herner E.V in de eerste wedstrijd van de halve finale. Herner E.V. pakte een ticket voor de halve finale nadat zij E.C. Peiting, Oberliga Süd kampioen 2019, met 3-0 versloegen. Daardoor mocht Trappers het team uit Herne zeker niet onderschatten. Het lukte Herne dankzij de sterk keepende Björn Linda om wederom de ‘Nummer één’ te verslaan. De Duitsers pakten met 3-1 de winst in Tilburg, Graeme McTaggart praat jullie bij.

Tilburg Trappers
Foto: Arie Leeuwesteijn

Verkiel en Linda

Hoewel het in de eerste periode redelijk gelijk op ging had Trappers de betere kansen. Ondanks dat Trappers de betere kansen had, leek het alsof de anderhalve week rust, het team niet goed had gedaan. Het spel was slordig en er werden een aantal individuele fouten gemaakt. Zo’n fout zorgde ook voor een achterstand. Tijdens een foutje in de opbouw van de aanval kon Herne de puck onderscheppen. Het was Dennis Thielsch die de slordigheid van Trappers afstrafte. Hoe bizar ook; vanuit beide kanten werd er een mooie pot ijshockey gespeeld en er was geen vuiltje aan de lucht, toch ging Herne onderling op de vuist. Dit gebeurde al heel vroeg in de wedstrijd. Het bracht een smet op een -zeker voor hen- prima ijshockey avond in Tilburg.

FOTO: Tessa Hoogstra

Daarna lukte het Trappers niet om de puck achter de sterk keepende Björn Linda te schieten. Pas nadat Jordy Verkiel eigenhandig de verdediging van Herne opentrok en vervolgens binnenschoot, werd de stand naar 1-1 gelijk getrokken. Ondanks dat Trappers meer kansen had, mochten ze blij zijn met de 1-1 tussenstand na de eerste periode.

Jordy Verkiel. Foto: Arie Leeuwesteijn.
Björn Linda
Björn Linda die wederom een puck stopt.
Foto: Arie Leeuwesteijn

Oud speler

Nog niet iedere toeschouwer zat op hun stoeltje of de Canadees Brad Snetsinger schoot raak. De oud-speler van Tilburg Trappers, die in 2014-2015 voor Trappers speelde, werd geholpen door de Canadese Ier, Patrick Asselin. Na de 1-2 had Tilburg Trappers genoeg kansen om de gelijkmaker op het scoreboard te zetten. Zelfs in een 5 tegen 3 situatie, wist Trappers de puck niet achter Linda te schieten. De behendige goalie had alles. Ondanks dat Trappers bovenliggende partij was, bleef het 1-2 tot aan de laatste dweilpauze van avond.

Max Hermens. Foto: Arie Leeuwesteijn

Pech

De hoeveelheid kansen die Trappers had, gaf het Tilburgse publiek het gevoel dat het nog wel goed kwam. Echter hadden de Tilburgers geen geluk. Integendeel, Trappers had namelijk veel pech. De pucks wilden er niet in gaan, dankzij een foutje kwamen ze op achterstand en de arbitrage gaf Tilburg ook geen cadeautjes. Een aantal overtredingen van Herne werd niet gezien. Waaronder een overtreding op Mickey Bastings van Snetsinger. Wat wel werd gezien, was de reactie van Bastings op Snetsinger. Daardoor ontstond er kortsluiting en ontstond er een botsing tussen Bastings en de linesman waardoor Bastings mocht douchen vanwege slashing én abuse of an official. Daardoor ontstond een powerplay aan het einde van de wedstrijd. Bo Subr besloot Ian Meierdres er af te halen om de gelijkmaker te forceren. Tot overmaat van ramp leidde dat tot een emptynetter in de laatste minuut. Daardoor verloor Trappers met 1-3 en tevens hun thuisvoordeel.

Tilburg Trappers
Mickey Bastings.
Foto: Arie Leeuwesteijn

INTERVIEW JORDY VERKIEL

INTERVIEW BJÖRN LINDA

Concurrentie

Mocht Tilburg Trappers uiteindelijk de serie winnend afsluiten dan staan zij wederom in de finale. Dan is het mogelijk dat zij E.V. Landshut ontmoeten. Zij hebben Hannover Scorpions in game 1 met 8-4 verslagen. Zelfs een hattrick van Björn Bombis mocht niet baten voor de Scorpions. Bij Landshut was vrijdagavond Marc Schmidpeter de speler die zijn stempel op de wedstrijd drukte. Schmidpeter scoorde de openingstreffer en was daarna nog bij een aantal doelpunten betrokken.

Op dit moment staat Herner en Landshut op 1-0 in wedstrijden. Zondag speelt Tilburg Trappers in Herne en Hannover Scorpions krijgt Landshut op bezoek. Zowel Landshut als Herner kunnen op matchpoint komen als zij ook zondag de wedstrijd weten te winnen.

Previous ORANJE DAMES SCHRIJVEN HISTORIE MET WERELDTITEL IN IB
Next Tampa Bay, Pittsburgh en Winnipeg in de problemen na tweede verlies