Tampa Bay, Pittsburgh en Winnipeg in de problemen na tweede verlies


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

De tweede wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs vonden afgelopen nacht plaats. Wederom verloren Tampa, Pittsburgh, en Winnipeg. Alleen bij San Jose en Vegas werd de stand in de series gelijk getrokken. Cor Machielsen en Rik Bruijnius zitten met kleine oogjes om jullie weer bij te praten.

Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets 1-5 (series 0-2)

Na de vorige wedstrijd waarin Tampa een 3-0 voorsprong verspeelde, zou je verwachten dat ze Columbus bij de strot zouden grijpen en pas na zestig minuten los zouden laten. Niets was minder waar. Columbus pakte dit keer brutaal de voorsprong na vijf minuten door Cam Atkinson, waarbij eerst Andrei Vasilevskiy goed redde maar in de rebound kansloos was. Een powerplay goal van Zach Werenski drie seconden nadat de straf was ingegaan betekende de 0-2. Het werd opeens vrij stil in de Amelia Arena.

Binnen anderhalve minuut aan het begin van de tweede periode was het Matt Duchene die wederom vanuit de powerplay de 0-3 op het bord zette. Kon Vasilevskiy op het eerste schot redden, in de rebound was hij wederom kansloos. In de laatste twintig minuten kon Tampa eindelijk Sergei Bobrovsky passeren. Hij kon een schot van J.T. Miller niet goed verwerken en bood Mikhail Sergachev een niet te missen kans. Deze goal viel in minuut 45.

Daarna won Boone Jenner een duel aan de boarding van Sergachev en gaf een assist op Riley Nash die de one timer keihard in de goal schoot en daarmee de 1-4 aantekende. De 1-5 viel na een mooie tic tac toe aanval tussen Oliver Bjorkstrand, Matt Duchene en Artemi Panarin. Na de 1-5 kwamen de frustraties naar boven bij Tampa. Nikita Kucherov kreeg een match penalty na een boarding en mag zich verantwoorden bij de player safety commissie.

Waarschijnlijk gaat Tampa Bay zijn steraanvaller een paar wedstrijden moeten missen. En dat met een 0-2 achterstand in de series. Het circus gaat zich verplaatsen naar Columbus voor de volgende twee wedstrijden.

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 3-1 (series 2-0)

In een uitverkocht Nassau Coliseum was het na de eerste periode nog 0-0. De score werd geopend in minuut dertig toen Erik Gudbranson met een hard schot vanaf de blauwe lijn Robin Lehner versloeg. Het antwoord van New York liet niet lang op zich wachten. Jordan Eberle en Mathew Barzal bouwden een aanval op en het schot van Barzal werd in eerste instantie gestopt door Matt Murray, maar die was kansloos in de rebound op de intikker van Anthony Beauvillier. Na twee periodes was het 1-1, mede doordat de kansen die Pittsburgh kreeg niet konden worden benut door goed keeperswerk van Robin Lehner.

Na 47 minuten was het Jordan Eberle die een mooie backhand goal scoorde en zo de voorsprong pakte. Josh Bailey scoorde vanuit de powerplay in de rebound op een schot van Anders Lee en zette daarmee de Islanders op een 2-0 voorsprong in de series. Ook in deze wedstrijd liepen de emoties hoog op wat resulteerde in een line brawl na afloop.

Winnipeg Jets – St. Louis Blues 3-4 (series 0-2)

De spreekwoordelijke beer is los. We hebben de tweede wedstrijd achter de rug en we kunnen zeggen dat Winnipeg Jets het thuis voordeel totaal verspeeld heeft. St,Louis goalie Jordan Binnington mocht het doel weer verdedigen. De rookie maakte 26 reddingen en pakte hiermee zijn tweede play-off overwinning.

In de eerste periode opende Oskar Sundqvist de score voor St.Louis, dit op aangeven van Jay BouwmeesterBlake Wheeler maakte in dezelfde periode nog gelijk voor Winnipeg en hier pakte Mark Scheifele een assist mee. Periode twee was net begonnen en het was Blake Wheeler die op de powerplay Patrick Laine bediende. Hij knalde raak en de Jets pakten de voorsprong. Die voorsprong was niet van lange duur; Robert Thomas gaf Pat Maroon een niet te missen kans.

Enkele minuten later wist David Perron, Oskar Sundqvist te bereiken en die scoorde zijn tweede van de avond. Met nog een ruime minuut op de klok in de tweede periode wist Winnipeg weer gelijk te komen. Wederom op de powerplay. Het was Mark Scheifele op aangeven van Kyle Connor. In de derde periode ontspon zich een intens schouwspel. Mede veroorzaakt omdat Ryan O’Reilly al vroeg in de periode scoorde op een assist van Jay Bouwmeester. Dit bleek de winnende goal te zijn en zo verplaatst de serie zich naar St. Louis, voor de volgende twee wedstrijden met een 2-0 voorsprong voor St.Louis Blues.

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights 3-5 (series 1-1)

Binnen zes minuten na aanvang van de wedstrijd kon goalie Martin Jones van de Sharks al naar de kant. Toen lagen er al drie goals achter zijn oren. Cody Eakin na 58 seconden, een short handed goal van Colin Miller en een schot van Max Pacioretty vanuit de face-off cirkel zette de Knights op een 0-3 voorsprong. In de laatste drie minuten van de eerste periode werd het kunstje herhaald, nu alleen echter door de Sharks. Eerst was het Logan Couture die van dichtbij Marc Andre Fleury versloeg. 39 seconden daarna was het Erik Karlsson met een kanonskogel op de powerplay vanaf de blauwe lijn die door Timo Meier vlak voor de neus van Fleury van richting werd veranderd.

Joe Thornton kon profiteren van een prima opgezette aanval nadat Evander Kane een duel om de puck won. In de tweede periode wist aan het begin Mark Stone te scoren op de rebound vanuit een powerplay. Nadat Aaron Dell het schot van Reilly Smith niet klem kon pakken. Dat was het enige wapenfeit in de tweede periode. In de laatste twintig minuten gaven de Sharks vol gas. Wat resulteerde in een schoten verhouding van 15 tegen vier maar Fleury liet zich niet meer passeren.

William Karlsson scoorde wel voor Vegas vanuit short handed situatie; een schot van Erik Karlsson ging naast en de puck werd opgepikt door Reilly Smith. Die zette William Karlsson met een mooie pass vrij voor de goal en met een mooie backhand zette hij de eindstand op het bord.  Bracht de stand in de serie op 1-1. Op naar Las Vegas voor game drie en vier.

Previous Trappers loopt zich stuk op Björn Linda; Herner EV pakt winst
Next Winter Game in Tilburg? Gewoon doen!