Winter Game in Tilburg? Gewoon doen!


2014 Winter Classic (Toronto Maple Leafs - - Detroit Red Wings). Bron: Andrew Weber-USA TODAY Sports

Iedere ijshockeyliefhebber kent het wel, een outdoor ijshockeywedstrijd in een omgebouwd voetbalstadion. Maar in Nederland en vooral onder de niet-ijshockeyliefhebbers is zo’n Winter Classic Game zoals in Noord-Amerika nog onbekend. Daar kwam deze week verandering in. Graeme McTaggart neemt jullie mee in de ontwikkelingen rondom een outdoor wedstrijd in Nederland!

Keulen

In Canada en Amerika zijn de Winter Classic Games al jaren publiekstrekkers. Dat resulteert in bomvolle tribunes, shows en vooral spectaculaire wedstrijden. Hier schreven wij al eerder over: NHL Winter Classic. Ook in Duitsland kennen ze het fenomeen van ijshockeywedstrijden in de buitenlucht. De laatste Winter Game in Duitsland was in Keulen. Daar werd de wedstrijd gespeeld tussen de Kölner Haie tegen de Düsseldorfer EG. Het stadion in Keulen zat ramvol, met meer dan 47.000 toeschouwers. Bij die wedstrijd was ook Face-Off aanwezig. Daarover is te lezen op: Face-Off bij de Winter Games in Keulen. Ook afzwaaiend voorzitter Ron Van Gestel van de Tilburg Trappers was bij die wedstrijd aanwezig. Van Gestel was na het bijwonen van zo’n speciale wedstrijd gelijk gecharmeerd van zo’n evenement.

Winter Game in Keulen
Keulen. Bron: Bild.de

IJshockey in het Koning Willem II Stadion

Ron Van Gestel van de Tilburg Trappers gaf eerder dit seizoen aan, te stoppen met zijn rol als voorzitter bij Trappers. Echter zal hij na zijn aftreden niet stilzitten. Van Gestel wil namelijk in Nederland en hoogstwaarschijnlijk in het Koning Willem II Stadion ook een Winter Game organiseren. Daardoor is hij op dit moment druk bezig om met alle partijen te kijken wat de mogelijkheden zijn. Vanuit allerlei hoeken zoals de club, supporters, lokale overheid en het bedrijfsleven wordt er enorm positief gereageerd op het idee van Van Gestel. Naast deze en andere belanghebbende valt het op dat ook de media dit evenement onder de aandacht brengt.

Koning Willem II Stadion. Bron: Tilburg.com

Media

IJshockey is een hele mooie sport waarbij allerlei facetten zoals kracht, concentratie, verfijnde techniek en snelheid bij elkaar komen. Je hoeft een gemiddelde ijshockeysupporter niet uit te leggen dat dit een bijzondere mooie sport is. Helaas krijgt deze mooie sport niet de landelijke (media)aandacht wat het hoort te krijgen. Echter zorgde het idee van een outdoor game voor aandacht in o.a. de (landelijke) media. Hieronder een overzicht van de nieuwsberichten:

RTL Nieuws: Ijshockeywedstrijd in Willem II stadion

Omroep Brabant: Iedereen bij Tilburg Trappers gelooft in een vol Koning Willem II Stadion

Sportnieuws.nl: VET! Tilburg Trappers speelt mogelijk ijshockeywedstrijd in het Willem II-stadion

Omroep Brabant: Geen groene grasmat maar ijs, voorzitter Tilburg Trappers wil ijshockeyring in Willem II stadion

Brabants Dagblad: Wens van Tilburg Trappers: ‘IJshockeyduel in stadion van Willem II’

Ook De Kruikenzeiker®, supporter van Willem II geeft zijn mening over een pot ijshockey in ‘zijn’ Koning Willem II Stadion:

Gelredome.

De naam van een andere locatie valt ook zo nu en dan in interviews en berichten over de eventuele outdoor wedstrijd van Tilburg Trappers. Het Gelredrome leent zich uitstekend voor zo’n event. Echter moet er wel bij vermeld worden dat het Gelredome te groot is om het overal even goed te kunnen zien. Een voordeel van het Gelredrome is dat het dichtbij Duitsland is wat natuurlijk handig is omdat Trappers tegen een Duits team zal spelen. Toch is het beter om de wedstrijd in Tilburg te spelen. De capaciteit van het Koning Willem II Stadion is met ruim 14.000 plaatsen een prima locatie om te kijken of zo’n event ook in Nederland zo’n succes wordt als in Noord-Amerika en Duitsland. Daarbij is Tilburg Trappers een Tilburgse club, en moet zo’n wedstrijd gewoon in Tilburg gespeeld worden.

Uitverkocht Stappegoor. Bron: Tilburg.com

Winter Game in Tilburg

Laatste weken is het IJssportcentrum in Tilburg elke wedstrijd met zo’n kleine 3000 toeschouwers stijf uitverkocht. Naast de trouwe supporters zullen ook andere ijshockeyliefhebbers uit Nederland en België de rit maken om bij zo’n speciale wedstrijd aanwezig te zijn. Het is tenslotte maar een uurtje rijden naar de Duitse grens, daarbij ligt België op een kwartier rijden. Het Koning Willem II stadion dat op een steenworp afstand van het IJssportcentrum ligt, zal uiteindelijk ook uitverkocht raken. Wat eigenlijk veel belangrijker is, is dat ijshockey in Nederland door zo’n event weer wat meer de aandacht krijgt, wat het verdient.

Als het evenement plaatsvindt, zullen wij als Face-Off daar natuurlijk uitgebreid verslag van doen.

Zo wordt een stadion omgebouwd tot ijshockeystadion:

Previous Tampa Bay, Pittsburgh en Winnipeg in de problemen na tweede verlies
Next Washington 'in command', Boston, Nashville en Colorado slaan terug in series