Kölner Haie en Düsseldorfer EG zorgen voor ijshockey feest tijdens Winter Classic


Foto: Tim Gerth Face-Off

Nadat afgelopen zaterdagmorgen 200 kilometer is gereisd is Face-Off neergestreken in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen voor een bezoek aan de Deutsche Eishockey Liga in Keulen. Onze redeacteur Oscar de Kunder was aanwezig bij de DEL Winter Game 2019 tussen Kölner Haie en Düsseldorfer EG. Deze wedstrijd werd gespeeld in het Rhein Energie stadion waar normaliter de 1FC Köln zijn wedstrijden speelt, en is vergelijkbaar met de jaarlijkse NHL Winter Classic op nieuwjaarsdag. Deze middag was het stadion gevuld met 47.011 toeschouwers.

foto Oscar de Kunder Face-Off

Eenmaal in het stadion via de beveiliging kwam hij terecht op een mooie plek tussen aan de ene kant de die-hard fans van Keulen en aan de andere kant die die-hard fans van Düsseldorf.  Voorafgaand aan de wedstrijd werd iedereen vermaakt met Duitse ijshockey muziek en op het ijs zag hij nog sledge hockey voorbij komen wat tegenwoordig para ijshockey genoemd wordt.

Tijdens de wedstrijd zag hij Duits top ijshockey met veel strijd en passie en ondanks de kou en regen heeft hij zich erg vermaakt en was het  een super ervaring die indruk heeft gemaakt die hij niet snel zal vergeten en dat komt mede door de sfeer die gemaakt werd in het stadion door de fans van Keulen en Düsseldorf.

Foto: Oscar de Kunder Face-Off

De wedstrijd was natuurlijk “gewoon” een competitiewedstrijd uit de DEL speelronde 38 en Düsseldorf zal niet blij zijn geweest met de goal een dikke minuut voor tijd door Felix Schütz nadat de Haie hun goalie eruit hadden gehaald voor een extra aanvaller. De DEG was al na 46 seconden op 0-1 gekomen door een goal van Philip Gogulla die na veertien jaar de overstap maakte van Köln naar Düsseldorf. Na 33 minuten scoorde hij ook nog de 0-2. Colby Genoway scoorde de aansluitingstreffer voor de Haie voordat Schutz het stadion deed ontploffen met de 2-2 in de laatste minuut. In overtime kreeg Köln een mega kans door met twee man, Sebastian Uvira en Jasen Akeson  alleen op de keeper Mathias Niederberger af te gaan, maar in plaats van af te spelen ging Uvira voor eigen succes en zo werd Niederberger de held en Uvira de schlemiel want in de counter werd de game winning goal gescoord door John Henrion en won de DEG al voor de vijfde keer op rij van Köln.

 

Previous Leuven en Luik winnen ruim van Tilburg en Amsterdam, Heerenveen heeft geen kind aan Mechelen
Next San Jose Sharks kruipen richting de top van de Pacific division