Leuven en Luik winnen ruim van Tilburg en Amsterdam, Heerenveen heeft geen kind aan Mechelen


Face-Off IJshockey BeNe League

Drie Nederland – België wedstrijden gisterenavond in de Bene-League waarbij de Belgen het iets beter deden dan de Nederlanders. Grote nederlagen voor Amsterdam en Tilburg tegen Luik en Leuven en een ruime overwinning voor Heerenveen tegen Mechelen.

Amsterdam Tigers – Bulldogs Liege 4-9

Tot aan het begin van de derde periode konden de Amsterdammers het aardig bijbenen, vooral omdat John Versteeg met een assist en een goal aardig op dreef was. Nadat Alexandre Bremer de stand op 3-5 bracht in de veertigste minuut, met een powerplay goal, konden de Belgen uitlopen in een tijdsbestek van drie minuten tussen de vijftigste en drieënvijftigste minuut naar 3-8 door snelle goals van Steven Brown, Kai Willems en Kai Gielen. Maarten Brekelmans prikte nog een powerplay goal binnen maar het slotakkoord was voor Luik met Akim Ramoul die de eindstand bepaalde op 4-9.

UNIS Flyers Heerenveen – Mechelen Golden Sharks 7-1

Na de teleurstellende uitschakeling in de halve finale van de nationale beker afgelopen woensdag, stond er de thuiswedstrijd tegen Mechelen Golden Sharks op het programma. Bij de bezoekers stond Mike Gysbrechts op goal, bij Heerenveen Flyers mocht Sjoerd Idzenga beginnen. Na de puckdrop om even na half zes, werd het al snel duidelijk dat de thuisploeg het initiatief nam en niet meer afstond. De Flyers bepaalden het tempo en de Golden Sharks konden zich niet onder de druk uitspelen.  In de vijfde minuut keerde goalie Gysbrechts een schot van Trevor Hunt, maar de kon niet voorkomen dat Adam Bézak de rebound binnen schoot. Na de vroege treffer leek Heerenveen op weg naar een monsterscore, daar dacht Mike Gysbrechts anders over, en keerde kans op kans. Vlak voor het einde van de eerste periode leek Heerenveen op 2-0 te komen, toen een puck onder Gysbrechts verdween. Maar wonder boven wonder bleef de puck in het gedrang in de goalmond voor de lijn liggen.

UNIS Flyers Heerenveen Leeuwarden
Foto: UNIS Flyers Twitter

Snelle goals maken einde aan hoop Golden Sharks

Heerenveen begon de tweede periode flitsend, en binnen drie minuten stond er 3-0 op het scorebord door doelpunten van Jasper Nordemann en van Ronald Wurm. In de negende minuut werd het 4-0 tijdens een powerplay door wederom Ronald Wurm. anderhalve minuut later belandde een schot van aanvoerder Tony Demelinne op de lat, maar wist weer in bezit van de puck te komen en scoorde een paar tellen later de 5-0. Even na de twaalfde minuut moest Idzenga redding brengen op een gevaarlijk schot van de bezoekers. In de vijftiende minuut schoot Aldo van Aalderen de 6-0 achter Gysbrechts. De teams gingen met 6-0 de derde periode in.

Wedstrijd gespeeld

In de derde periode leek Heerenveen het wel prima te vinden, en begonnen het wat rustiger aan te doen. Wederom keerde Gysbrechts alle schoten die op hem afgevuurd werden, Mechelen kon géén vuist maken, vanuit het niets wist Jacob Huyghe Sjoerd Idzenga te verschalken een kleine twee minuten voor tijd. Het slotakkoord was voor Adam Bézak die een minuut later de eindscore op 7-1 bepaalde. Na de wedstrijd werden top talenten Ernesto Klem en Dennis Sikma in de spotlights gezet, aangezien zij aankomende week met het nationale U18 team naar Kroatie afreizen om op het WK in actie te komen.

Chiefs Leuven – Tilburg Trappers Toekomstteam 12-5

Leuven had weinig moeite met het Beloften team uit Tilburg gisteravond. Na goed acht minuten spelen, stonden de Chiefs al 3-0 voor. Met treffers van Michael Van Egdom, Borya Kolyansnikov en Dean Thurura leek de buit al binnen. Wouter Sars kon voor Trappers de nul van het scorebord vegen. In een matige tweede periode dreven Alec James en Dries Blockx de score voor de thuisploeg op. Voor de bezoekers uit Tilburg was opnieuw Sars trefzeker en zo gingen we met een 5-2 de tweede dweilpauze in.

(Foto: Michel Geysens)

Guy Kunst bracht de Trappers in het begin van de slotperiode naar 5-3. Mickey Evers, Rino Dhondt, Basim Laeremans en Van Egdom met zijn tweede brachten Leuven snel naar 9-3. Wouter Sars, met zijn derde van de avond, kon nogmaals tegen prikken. Het Leuvens overwicht werd verder uitgedrukt met de treffers van Rino Dhondt, Jeffie Versin en opnieuw Evers. In de slotminuut kon Damian Leppers het vijfde doelpunt voor de bezoekers aan tekenen. De geprogrammeerde overwinning voor de Chiefs kwam nooit in het gedrang. Tilburg Trappers zal tevreden terugkijken op een verdienstelijke partij waar ook vijf maal gescoord werd.

Previous Iserlohn lijdt negende nederlaag op rij, Mannheim, München blijven winnen
Next Kölner Haie en Düsseldorfer EG zorgen voor ijshockey feest tijdens Winter Classic