Iserlohn lijdt negende nederlaag op rij, Mannheim, München blijven winnen


Face-Off IJshockey DEL

Speelronde 38 waarbij Mannheim en München gewoon doorgaan met winnen en Iserlohn alweer voor de negende keer op rij verliest. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie weer up to date.

Adler Mannheim – Eisbären Berlin 6-2

Pas aan het eind van de tweede periode maakte de koploper het verschil met de Eisbären. Tot dan was het een gelijke stand met 2-2, maar in een tijdsbestek van twee minuten namen de Adler een voorsprong van 4-2 door goals van Matthias Plachta en Luke Adam. Adam met zijn tweede van de dag en Chad Kolarik in de laatste drie minuten bezegelde het lot van Berlijn.

Schwenninger Wild Wings – ERC Ingolstadt 5-1

Zonder vier vaste krachten begonnen de rode lantaarn dragers Wild Wings aan de wedstrijd, en na de eerste twintig minuten was er een 1-0 voorsprong door een goal van Anthony Rech. Die herhaalde dat in de tweede en met een erbij van Rihards Bukarts was de stand na zevenentwintig minuten opgelopen naar 3-0. Nog voor het einde van deze periode maakte David Elsner de stand wat dragelijker. De zege kwam niet meer in gevaar want Rech maakte zijn hattrick vol en Stefano Gilliati scoorde de vijfde goal.

Krefeld Pinguine – EHC Red Bull München 2-5

Na zes overwinningen op rij tegen de Red Bulls moesten de Krefelders nu een nederlaag slikken. Na een goal van James Bettauer, kwamen de mannen uit München keihard terug met drie goals op rij via Andrew Bodnarchuk, Derek Joslin en Maximilian Kastner. Jakob Mayenschein maakte voor het einde van de tweede periode al de 1-4. Chad Costello kwam nog met de 2-4 maar Frank Mauer bepaalde de eindstand op 2-5 met een empty netter.

Grizzlys Wolfsburg – THOMAS SABO Ice Tigers 0-5

Goalie Nicklas Treutle scoorde zijn eerste shutout van het seizoen met de 0-5 overwinning op de Grizzlys. De meeste kansen waren voor de thuisclub maar ze konden de Ice Tigers goalie gewoon niet passeren. Twee powerplay goals van Chris Brown en Will Acton, twee van Leo Pföderl en een van Brandon Buck betekende niet alleen een 0-5 nederlaag maar ook de laatste plaats voor Wolfsburg.

Iserlohn Roosters – Augsburger Panther 2-4

Na vijftig minuten stond het gewoon 2-2 door goals van Steffen Tölzer en Thomas Jordan Trevelyan voor Augsburg en Daine Todd en Luigi Caporusso voor Iserlohn. Het verschil werd gemaakt in de laatste vier minuten toen Roosters Anthony Camara een slashing penalty kreeg en via de powerplay Trevelyan zijn tweede van de avond scoorde. De empty netter van Patrick McNeill in de laatste twintig seconden was voor de statistieken.

Straubing Tigers – Pinguins Bremerhaven 1-2

In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd was het uiteindelijk Bremerhaven die aan het langste eind trokken. In de eerste periode hielden beide keepers de goal schoon. In de tweede was het Straubing die via Stefan Loibl in de vierentwintigste minuut de score openende. Mark Zengerle scoorde in de tweeënveertigste minuut de gelijkmaker. Jan Urbas bracht in de zesenvijftigste minuut de euforie voor de Pinguins.

Previous Herentals wint nipt van Geleen, Nijmegen verslaat Den Haag en Zoetermeer heeft moeite met Antwerpen
Next Leuven en Luik winnen ruim van Tilburg en Amsterdam, Heerenveen heeft geen kind aan Mechelen