Washington ‘in command’, Boston, Nashville en Colorado slaan terug in series


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Vier duels afgelopen nacht in de NHL PlayOffs. De tweede duels in een viertal series werden gespeeld, waaronder die van de regerend kampioen Washington Capitals tegen Carolina Hurricanes. Zij pakten -in overtime- een 2-0 voorsprong. In de andere series kwam de gelijkmaker op het bord te staan. Drie van de vier duels moesten naar overtime om een winnaar aan te wijzen. Cor Machielsen bleef weer lekker kijken en praat je volledig bij.

Washington Capitals – Carolina Hurricanes 4-3 OT (series 2-0)

Washington verdedigt zijn titel en moet in de eerste ronde zien af te rekenen met het listige Carolina Hurricanes. De ‘bunch of jerks’ werden in het eerste duel met 4-2 opzij gezet en ook in het tweede duel leken de Caps op een relatief makkelijke zege af te koersen. Na negen minuten stond Washington op een 2-0 voorsprong. Alex Ovechkin zette vanaf rechts prima voor, waarna Nicklas Backstrom de puck binnen kon tikken voor de 1-0.

Een snelle omschakeling leidde de tweede treffer in; Niskanen verstuurde een lange pass van achteruit op Kuznetsov, die speelde T.J. Oshie aan en die drukte netjes af langs Carolina-goalie Petr Mrazek. De Canes herpakten zich al snel; na dik een kwartier vond het de aansluitingstreffer. Braden Holtby stond niet snel genoeg op zijn plek na een pirouette en daar profiteerde Lucas Wallmark met zijn eerste playoff treffer van.

De bezoekers hielden de druk op Washington en wie anders dan Sebastian Aho bracht zijn team op gelijke hoogte, door de puck via Holtby in het net te frommelen. In het slotstuk zette Tom Wilson de Caps opnieuw op voorsprong, maar wederom kwam Carolina langszij. Op de power play liet Dougie Hamilton een wrist-shot los, die door Jordan Staal van richting veranderd werd. Vlak voor tijd leek de winnende treffer in de maak, maar Mrazek redde op prachtige wijze met de glove hand. Overtime moest dus de winnaar aanwijzen en de winnende treffer liet niet lang op zich wachten. Brett Pesce stond zijn goalie in de weg; Kuznetsov speelde Brooks Orpik aan die kogelhard in de bovenhoek raak vuurde. Met een 2-0 voorsprong op zak verplaatsen de ploegen zich nu naar Raileigh, waar dinsdagnacht Game drie plaats vindt.

Nashville Predators – Dallas Stars 2-1 OT (series 1-1)

De Predators hadden wat goed te maken na het verlies in de eerste wedstrijd. En dat deden ze. Het enige probleem dat ze hadden was de goalie van Dallas Ben Bishop. Ondanks een schoten verhouding van 42 om 23 lukte het maar niet om het verschil te maken. De eerste twintig minuten werden dus ook afgesloten met een 0-0.

Snel na het begin van de tweede periode scoorde Jamie Benn de 0-1. Hij kreeg de rebound via Pekka Rinne voor zijn stick na een schot van Tyler Seguin en benutte het buitenkansje met gemak. Gelukkig voor Nashville liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten.

Rocco Grimaldi kon een pass van Austin Watson van dichtbij binnen schuiven. Taylor Fedun kwam ten val in het duel met Watson en kon daardoor niet op tijd ingrijpen. Na de 1-1 bleef Nashville kansen krijgen maar zoals al vermeld, Bishop weigerde te capituleren.

In de derde periode hetzelfde beeld. Een aanvallend Nashville en een minder aanvallend Dallas, maar er werd niet meer gescoord. Dus moest er overtime aan te pas komen. Die duurde niet lang want na vijf minuten was het Craig Smith die de puck na een schot van Mattias Ekholm in de korte hoek binnen en de Bridgestone Arena ontplofte van vreugde. Op naar Dallas waar het American Airlines Center in gereedheid is gebracht voor game drie.

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 4-1 (series 1-1)

Na de verrassende nederlaag in de eerste wedstrijd moesten de Bruins flink aan de bak. Game een bleek een wake-up call volgens David Backes, en ze hadden zich voorgenomen full force aan game twee te beginnen. Al na vier minuten stond de 1-0 op het bord. Backes gaf een pass vanachter het doel en Charlie Coyle schoof de puck niet eens zo hard binnen. Na zestien minuten was het “Bad Boy” Brad Marchand die met een mooie schijnbeweging zich een vrije baan verschafte en zo Frederik Andersen met de 2-0 passeerde.

Het enige wapenfeit in de tweede periode was de goal van Danton Heinen die een foutje van William Nylander keihard afstrafte. Het duurde tot de vijftigste minuut voordat de Leafs wat terug konden doen. Nazem Kadri veranderde een slap shot door Travis Dermott van richting.

Vijf minuten later liet deze Kadri zich weer van zijn slechtste kant zien en zal waarschijnlijk weer wat play-offs wedstrijden gaan missen na zijn hit to the head ten nadele van Jake DeBrusk.

De powerplay die op dit incident volgde betekende de 4-1. Patrice Bergeron die een rebound binnen tikte. Twee wedstrijden in Boston worden nu gevolgd door twee wedstrijden in Toronto.

Calgary Flames – Colorado Avalanche 2-3 OT (series 1-1)

Beide goalies hielden hun doel schoon in de eerste periode met een klein overwicht van de Avalanche. In periode twee waren er twee special team goals te noteren. De eerste een short handed goal van Matt Nieto die voor de 0-1 zorgde. Rasmus Andersson scoorde de gelijkmaker vanuit een powerplay situatie.


De Flames namen een 2-1 voorsprong in minuut 53 door Sean Monahan. Die kreeg de puck na een kluts voor zijn voeten en schoot deze hoog in de goal. De Avalanche ging alles of niets spelen door drie minuten voor tijd de goalie van het ijs te halen. En dat pakte goed uit. De face-off werd gewonnen. Een mooie cross ice pass van Mikko Rantanen werd ingeschoten door Gabriel Landeskog en de rebound was voor J.T. Compher.

Ook dit duel diende beslist te worden door de overtime. Calgary was daarin duidelijk de betere maar konden vanuit de zeven kansen Philipp Grubauer niet passeren. De tweede kans voor de Avalanche in overtime was juist te danken aan Grubauer. Die redde close range waarna Rantanen met een sublieme pass Nathan MacKinnon vrije baan gaf. Die kon opstomen richting Mike Smith en die werd geklopt hoog glove side. Het circus gaat zich hier verplaatsen vanuit Calgary naar Colorado voor wedstrijd drie en vier.

Previous Winter Game in Tilburg? Gewoon doen!
Next Herner EV op matchpoint na tweede zege op Tilburg Trappers