Herner EV op matchpoint na tweede zege op Tilburg Trappers

Zondagavond was het tijd voor de tweede halve finale wedstrijd van de Oberliga play-offs tussen Herner EV en Tilburg Trappers. In een nagenoeg uitverkochte Hannibal Arena was de ploeg uit Herne met 4-3 te sterk voor de Tilburgers. Daardoor hebben ze een belangrijk gat gecreëerd in de ‘best of five serie’, waarin ze nu met 2-0 voorstaan. Cindy Scheffers praat jullie bij over de bloedstollende wedstrijd.

Warming-up. Foto: Cindy Scheffers (Face Off NL).

Grove fouten

Beide ploegen begonnen vol energie aan de tweede halve finale wedstrijd. De puck vloog over en weer. Aan beide kanten werden de verdedigers en goalies flink aan het werk gezet. Door een fout in de Tilburgse verdediging werd het bijna 1-0 in de achtste minuut. Goalie Ian Meierdres redde de boel. Een minuut later was het wél raak voor de ploeg uit Herne. Patrick Asselin legde de puck in het net in de negende minuut. Er werden nog meer fouten gemaakt aan Tilburgse zijde. In de 12e minuut wist Asselin daardoor wéér te scoren. De 2-0 stond al vroeg in de wedstrijd op het scoreboard. Het zag er vroeg in het duel niet goed uit voor de Trappers. De eerste straf van de wedstrijd was voor Nardo Nagtzaam in de 13e minuut. Tilburg wist stand te houden met een man minder op het ijs.

In de 17e minuut verloor Alexei Loginov zijn helm door een check to the head van Brad Snetsinger. Dat betekende vier minuten powerplay voor Tilburg. Deze kans moesten de Tilburgers pakken en dat deden ze! In de 18e minuut wist Jordy Verkiel, net zoals in de eerste halve finale wedstrijd, de eerste goal voor Tilburg te maken. De 2-1 stond op het scoreboard. Meer kansen volgden voor de uitploeg, maar goalie Björn Linda kon niet meer gepasseerd worden in de eerste periode.
De 2-1 valt. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Jordy Verkiel. Maker van het eerste doelpunt in de wedstrijd voor de Trappers. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Scherpschutters

In de 25e minuut waren noch Verkiel noch Asselin bezig met het spel. Terwijl het spel verder ging, werd er hardhandig geknuffeld op de middenlijn. Verkiel kreeg hiervoor vier minuten en Asselin twee, waardoor Herne powerplay kreeg. Wouter Sars zat de straf van Verkiel uit. Tilburg wist ook stand te houden in deze powerplay. Toen Sars terugkeerde op het ijs, had hij maar één doel: scoren. Er ontstond chaos voor het doel van goalie Linda. Goalie Linda verloor daardoor de puck uit het oog. Sars scoorde nog geen halve minuut nadat hij weer op het ijs stond de gelijkmaker in de 27e minuut.
Goalie Björn Linda. Foto: Arie Leeuwesteijn.
Herne zette de scherpschutters in. Meerdere keren werd vanaf een afstand direct op het Tilburgse goal geschoten. Zo wist Marcus Marsall de verdediging te verrassen met een hard schot, dat gelukkig gevangen werd door goalie Meierdres. De Trappers daarentegen voerden voornamelijk gestructureerde aanvallen uit, maar goalie Linda stond in de weg. De laatste actie van het middenstuk was een hard schot door Dennis Thielsch, waarbij goalie Meierdres een spectaculaire redding maakte. Met een gelijke stand van 2-2 gingen beide teams de laatste pauze in.

Alles bepalende periode

Tilburg zette direct vanaf de puckdrop in de derde periode gas erop. Captain Ivy van den Heuvel kreeg daardoor in de 43e minuut een enorme kans. De puck ging echter niet in het net. Drie minuten later probeerden Ryan Collier, Hermens en Kevin Bruijsten het met een mooie aanval. Nu kwam de puck door Kevin Bruijsten wel achter goalie Linda. De stand werd 2-3 in de 47e minuut. De Trappers domineerden de derde periode met mooie aanvallen en grote kansen. Toch wisten ze de voorsprong niet te behouden. In de 51e minuut wist Nils Liesegang de stand gelijk te maken. De wedstrijd was bloedstollend. In de 56e minuut kwam Marsall los van de Tilburgse verdediging en wist hij in deze één-op-één situatie met goalie Meierdres te scoren. Herne kwam hierdoor wederom op een voorsprong. In een laatste poging om de wedstrijd te redden, werd goalie Meierdres in de laatste minuut van het ijs gehaald. De Trappers kregen twee face-offs aan Duitse zijde, maar verloren daarbij beide keren de puck.  Het mocht niet meer baten voor de Tilburgers, ondanks dat zij dit keer duidelijk de betere ploeg waren in de laatste periode. De wedstrijd eindigde in een 4-3 overwinning voor Herne.
Herner zette zich daarmee op een fantastische uitganspositie door een 2-0 voorsprong te pakken in de halve finale. Dinsdag wordt het derde duel gespeeld op Stappegoor. Waar de Duitsers nog één zege nodig hebben, moet Trappers er (nog steeds) drie zien te winnen om de titel te mogen verdedigen.
Tekst gaat onder de foto verder
Kevin Bruijsten. Maker van de 2-3. Foto: Arie Leeuwesteijn.

EV Landschut tegen Hannover Scorpions

EV Landschut en Hannover Scorpions speelden zondagmiddag de tweede halve finale wedstrijd van de Oberliga play-offs. Er werd gewonnen door Landschut met 1-4. Daardoor is de stand in deze ‘best of five serie’ 2-0. Landschut en Herne hebben dus een matchpoint te pakken. Beide ploegen hoeven nog maar één keer te winnen om door te gaan naar de finale.
Previous Washington 'in command', Boston, Nashville en Colorado slaan terug in series