Tampa Bay en Pittsburgh op rand van de afgrond


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Vier wedstrijden waarvan het gaat om de derde in de serie van de eerste ronde play-offs. Tampa Bay en Pittsburgh kijken uitschakeling in de ogen door de derde nederlaag. Cor Machielsen had weer een korte nacht en brengt jullie weer up to date.

Pittsburgh Penguins – New York Islanders 1-4 (series 3-0 NYI)

Pittsburgh moest komen want met een 0-2 achterstand in de series moet je thuis zeker de wedstrijd winnen. Binnen anderhalve minuut vanaf de dertiende minuut werd er drie keer gescoord. Garrett Wilson veranderde de puck van richting na een afstandsschot van Marcus Pettersson. En zorgde voor de euforie in de PPG Paints Arena. De euforie was van korte duur. Jordan Eberle scoorde alweer zijn derde goal in de play-offs. Door haast op de achterlijn staand de puck keihard op de goal te schieten en via de schouder van goalie Matt Murray verdween de puck in de goal. De 1-1 was 28 seconden na de 1-0.

Een minuut en twee seconden later was de stand zelfs 1-2 door een goal van Brock Nelson. Justin Schulz kreeg de puck niet onder controle in de neutrale zone, daardoor konden Josh Bailey en Brock Nelson meteen in een twee-tegen-één richting de goal van Matt Murray opstomen. Nelson schoot meteen raak in de verre hoek.

In de tweede periode hielden beide goalies de netten stil. Er werden aan beide teams twee straffen uitgedeeld, maar de penalty kills werden door de special teams goed uitgevoerd. Meer schoten voor de Islanders met zestien om negen in de tweede twintig minuten.

Konden de Penguins in periode drie het tij nog keren? Nee, ook in de derde periode voerde de Islanders de boventoon. In de vijftigste minuut werd het 1-3 door Leo Komarov, na een breedte pass van Anthony Beauvillier kon Komarov vrij uithalen. Anders Lee had nog een mooie empty netter in minuut 58 door de puck vanaf de eigen verdedigingszone al lobbend in de goal te deponeren.

Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning 3-1 (series 3-0 CBJ)

Tampa had de eerste twee wedstrijden in eigen huis al verloren. Dus je zou dan verwachten dat ze zwaar aanvallend uit de startblokken zouden komen. In de eerste twintig minuten leek dat er niet op. Met een schotenverhouding van twaalf tegen drie is het geen flitsende start. Beide goalies deden hun plicht en hielden de goals schoon. Aan het begin van de tweede periode kon het kanon worden afgeschoten, een schot van Cam Atkinson werd van richting veranderd zodat Matt Duchene de 1-0 kon binnen tikken. Een powerplay goal van Oliver Bjorkstrand maakte de jacht op een overwinning voor de Lightning al wat moeilijker.

Na 44 minuten kon Ondrej Palat dan het ijs breken voor Tampa, Palat tikte zijn eigen rebound binnen. Ondanks het overwicht in de derde periode kon Tampa goalie Sergei Bobrovsky niet meer passeren. En met de empty netter van Cam Atkinson is het haast een mission impossible geworden voor de president’s Cup houder om de tweede ronde te bereiken.

St. Louis Blues – Winnipeg Jets 3-6 (series 2-1 STL)

Ook voor de Jets was het of aansluiting of matchpoint tegen. Deze missie slaagde, al zag dat er niet naar uit na de eerste periode. Aan het eind van de eerste periode scoorde David Perron  voor de Blues vanuit de powerplay. In de tweede periode werd het eerste verschil gemaakt door drie goals voor de Jets in een tijdsbestek van vier minuten. Patrik Laine, Kevin Hayes en Kyle Connor sloegen toe voor de Jets.

Na 41 minuten maakte Vladimir Tarasenko het weer spannend met de tweede powerplay goal. Dat duurde echter maar drie minuten dat de Blues de aansluiting hadden. Brandon Tanev en Dustin Byfuglien bouwde de marge weer uit naar drie goals verschil. Steen maakte het weer een beetje spannend met de 3-5. Dat duurde maar een minuut want Kyle Connor prikte zijn tweede goal van de dag achter Jordan Binnington. Em zo maakte  hij het weer spannend in de series tussen de Blues en de Jets.

Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 6-3 (series 2-1 VGK)

Na zestien seconden lag de eerste puck al achter Martin Jones in het netje door Mark Stone. Zou het weer zo’n wedstrijd worden dat Jones gewisseld zou worden? Nee het stond niet na zes minuten al 3-0, maar na twintig 2-1. Max Pacioretty scoorde de 2-0 vanuit de powerplay maar in de vijftiende minuut was het Kevin Labanc met de 2-1. Wederom was het in de eerste aanval van de tweede periode raak. Nu duurde het 21 seconden voordat de puck weer achter Jones lag. Paul Stastny scoorde de treffer. Na 36 minuten scoorde hij ook de 4-1 vanuit de powerplay.

Je zal dan denken dat zal toch niet weer gebeuren dat de puck met de eerste  kans weer erin ligt, maar ja dat gebeurde dus wel. Nu na 36 tellen. Mark Stone kon de rebound binnen schieten nadat Jonathan Marchessault zijn schot gestopt zag worden door Martin Jones. Twee snelle goals achter elkaar in de vierde en vijfde minuut door Logan Couture en Timo Meier van de laatste periode maakte het weer een beetje spannend in de T-Mobile Arena. Maar met zijn derde van de dag en dus een hattrick was het Mark Stone die de hoop van de Sharks de bodem insloeg. Vegas pakte dus een 2-1 voorsprong zette in de series.

Previous Herner EV op matchpoint na tweede zege op Tilburg Trappers
Next Djurgården en Frölunda op match-point, Kristianstads promoveert