Denemarken te sterk voor Nederland


Het wereldkampioenschap divisie 1A voor dames is vandaag begonnen in China. Na uitstellen in verband met de Covid epidemie kon het nu eindelijk van start gaan. Nederland strijd met Noorwegen, Denemarken, Oostenrijk, China en Slowakije voor een plek bij de tien beste landen ter wereld. Al is de doelstelling om vooral niet te degraderen want Nederland mist een flink aantal speelsters om allerlei redenen. Vandaar dat een aantal jonge speelsters van de U18 hun debuut kunnen maken op dit wk.

LEES OOK: Documentary review: All or Nothing Toronto Maple Leafs

Nederland – Denemarken 1-6

Denemarken is vorig seizoen gedegradeerd uit de top divisie en kon als een van de zwaarste tegenstanders worden gezien in deze divisie 1A. En dat maakte de Deense dames ook waar. Na acht minuten in de eerste periode stond het al 0-2. Lilli Friis-Hansen en Sofia Skriver zorgden voor de snelle Deense voorsprong. Beide goals werden van dichtbij binnen geschoten. Nederland herpakte zich en liet de achterstand niet verder oplopen. De schotenverhouding was in de eerste periode vier om twaalf in het Deense voordeel.

De eerste tien minuten van de tweede periode lukte het Nederland om de Deense dames tegen te houden. Zelfs twee minuten met een dame minder op het ijs was geen probleem voor de Nederlandse penalty killers. In speelminuut 33 wisten de Deense dames dan de druk om te zetten naar de derde goal. Josefine Jakobsen scoorde de 3-0. Zij scoorde vanuit de linker face-off cirkel. Nadat Jet Milders de strafbank in mocht wist Oranje te scoren. De ervaren Savine Wielenga scoorde met een strak schot vanaf rechts. Wielenga scoorde tegen de Deense goalie Emma-Sofie Nordstrom die ze de afgelopen jaren regelmatig tegenkwam in de SDHL. Als Wielenga met haar team tegen Linköping speelde. Ook de tweede periode was qua schoten in het Deense voordeel. Twaalf om vijf.

Emma-Sofie Nordstrom Foto: Instagram Emma-Sofie Nordstrom

Meer kansen geen goals

In de derde periode was het meer een gelijk opgaand wedstrijd. Al kon men dat in de score niet terugzien. De Deense goalie Nordstrom had een een stuk drukker dan in de eerste twee periodes. Alleen wist ze de Nederlandse dames van de tweede goal af te houden. Andersom lukte dat niet. Silke Glud, Sofia Skriver met haar tweede goal van de wedstrijd en Maria Peters zorgden voor de eindstand van 1-6. Nederland had zeven schoten op het doel van Denemarken terwijl de Denen tot tien kwamen. In totaal was de schotenverhouding 16-34 in het Deense voordeel.

Team NL Foto: Facebook IJNL

 

Previous Documentary review: All or Nothing Toronto Maple Leafs
Next Effectief Nederland verslaat Slowakije, shutout goalie Gabriele