Effectief Nederland verslaat Slowakije, shutout goalie Gabriele


Dag twee van het IIHF wereldkampioenschap divisie 1A betekende een wedstrijd tegen Slowakije voor Nederland. Tijd voor revanche na de 6-1 nederlaag tegen de Deense dames.

LEES OOK: Denemarken te sterk voor Nederland

Nederland – Slowakije 3-0

In de eerste periode was Nederland de iets betere en kreeg een aantal kansen. Vooral Kayleigh Hamers liet zich gelden en had twee schoten op doel. Zoe Barbier, Bieke van Nes en Esther de Jong konden van dichtbij echter ook de Slowaakse goalie Andrea Risianova niet passeren. Maar ook de Nederlandse goalie Eline Gabriele kreeg voldoende schoten om het warm te krijgen. Vooral gevaarlijke schoten van Lucia Istocyova en Janka Hlinkova wist ze te pareren. Nederland had in totaal zeven schoten op het Slowaakse doel en Slowakije moest het doen met eentje minder.

Nederland kwam los in de beginfase van de tweede periode. Het leverde al snel een 1-0 voorsprong op. Op een uitbraak wist Zoe Barbier Esther de Jong te bereiken en die wist met een one timer de Slowaakse goalie te verslaan. Ze verschalkte Risianova in het hoekje.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Nog geen drie minuten later kwam Nederland op een 2-0 voorsprong. Kayleigh Hamers veroverde de puck in het eigen verdedigingsvak en wist met een strakke crosspass Savine Wielenga te vinden die niet offside was en die kon alleen door op het Slowaakse goal. En zo’n kans moet je de ervaren Wielenga niet geven. Nederland pakte derhalve een 2-0 voorsprong. Er was pas 26 minuten gespeeld.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Oranje kreeg het even wat moeilijker toen twee straffen werden uitgedeeld aan de Nederlandse dames. Maar zoals ook gisteren tegen de Denen stond de Nederlandse penalty kill prima. Samen met goalie Eline Gabriele stonden ze fier overeind.  Na veertig minuten ging men met 2-0 de tweede pauze in. De Slowaken hadden meer schoten maar Nederland had de goals.

Derde periode kers op de taart

Ondanks dat Slowakije maar liest drie keer zoveel schoten had als Nederland in de derde periode (15-5) wist Nederland met een dame meer op het ijs voor de derde keer te scoren. Hilde Huisman schoot vanaf links hard op de goal en Bieke van Nes kon van dichtbij de puck van richting veranderen voor de 3-0.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Oranje zet met de overwinning een goede stap in de richting van lijfsbehoud.

Previous Denemarken te sterk voor Nederland
Next Sterk Nederland verslaat Oostenrijk