Turnhout Tigers bouwt aan de toekomst


Tigers hernieuwen sportief beleid met fulltime hoofdcoach

Naar aanleiding van het aantrekken van de nieuwe hoofd coach, Bryant Perrier, namen we contact op met Turnhout voorzitter Gert Michiels. De timing was prima, want de Tigers clubvoorzitter was immers net samen met jeugdvoorzitter Joeri Stoops op pad.

“We hebben als bestuur een duidelijke visie hoe we de club willen structuren, willen uitbouwen naar de toekomst toe. Daar steken we als groep al een tijd heel wat tijd en energie in. Met het besef dat we dit voor het volledige sportief beleid van onze club willen,” zegt de voorzitter.

“De voorbije twee jaar heeft Ricardo Muller het eerste team prachtig begeleid. Daar kunnen we meer dan tevreden over zijn. Ricardo woont in Nederland en kon daar, enkele maanden geleden, ook professioneel een volgende stap zetten. Met de technische staff, zijn we op zoek gegaan naar een trainer-coach die de hele jeugdopleiding binnen Tigers kan structureren en de lijnen kan uitzetten van starters tot en met het eerste team. En daar ook 100% beschikbaar voor zou zijn; het hele seizoen door. We waren toch ook wel op zoek naar vers bloed, iemand met met een frisse aanpak zeg maar,” vervolgt Michiels.

“Enkele maanden geleden kwamen we al in contact met de Canadees Perrier. Na heel wat Skype hier en ‘telcons’ daar, is Bryant, samen met zijn echtgenote, een maandje geleden vier dagen in Turnhout geweest. Zo kon Bryant duidelijk zien en voelen wat wij in Turnhout hebben, kunnen en willen. Wij, van onze kant, konden die dagen dan ook aftoetsen hoe Perrier als mens en als coach in elkaar steekt. Het is duidelijk dat coach Perrier, zowel als speler alsook als coach heel wat kennis en ervaring heeft. We hebben diverse gesprekken gevoerd en voor beide partijen was het een interessante ervaring die we omgezet hebben in een overeenkomst voor het seizoen 2019/2020 met een optie voor langer,” vertelt Michiels over het aantrekken van Bryant Perrier.

Bryant Perrier, vers bloed met kennis van zaken

“Zowel in Canada als in Frankrijk heeft deze man bewezen iets op poten te kunnen zetten. En dat willen we met deze Tigers ook; een eenheidsstructuur opzetten door de hele jeugdopleiding. Perrier zal dan ook onze jeugdcoaches en trainers begeleiden. We hebben al verschillende staff-leden die op IIHF level 2, straks zelfs level 3, gecertificeerd zijn. Met de inbreng van Perrier willen we deze mensen nog sterker maken, nog efficiënter binnen onze geledingen inzetten.”

 

Bouwen aan de toekomst, met nieuwe ijshal

Daarnaast zal hoofdcoach Perrier ook het Divisie 1-team onder zijn hoede nemen. Samen met assistant-coach Bram Bruyninkcx, zal de Canadees de ploeg verder uitbouwen voor de toekomst. Over de toekomstplannen vervolgt Michiels: “We hebben de gezonde ambitie om ooit weer op het hoogste niveau te spelen. Als straks de nieuwe ijshal er staat, willen we ook een Heren team hebben die de stap naar BeNe-League kan zetten. Zonder dat we gekke avonturen hoeven te doen.”

“De doorstart naar de de nieuwe ijsbaan is belangrijk. We hebben, samen met de stad Turnhout, met diverse stakeholders al heel wat gerealiseerd. Ook hier geldt de spreuk dat de laatste loodjes vaak het zwaarst zijn. Ondertussen willen we een sportieve structuur met zijn allen, voor zijn allen, neergezet hebben binnen Turnhout Tigers.”

Duidelijke taal voor een duidelijke aanpak van de beide voorzitters van deze Kempense club!

Previous "Nederland stelt zich kandidaat om WK Division IA te organiseren"
Next Nederland U18 Dames spelen in nieuwe Division IIA