Problemen in Turnhout: Tigers moet op zoek naar ijs


Turnhout Tigers Mechelen Golden Sharks IJshockey Face-OFf
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Turnhout Tigers heeft een enorme uitdaging vlak voor de start van het seizoen. Na recente problemem met de ijsbaan in Heerenveen (succesvol opgelost), definitieve sluitingen in Deurne en Gullegem, ziet het er naar uit dat ook Turnhout Tigers met deze challenge geconfronteerd wordt.

TURNHOUT: EINDE SAMENWERKING

In 2016 werd de ijsbaan in Turnhout na 40 jaar gesloten. Vier schaatsclubs, waaronder Turnhout Tigers, gingen een samenwerking aan en openden in een mum van tijd een tijdelijke ijsbaan. Zo konden de clubs met al hun leden blijven sporten en het publiek kon recreatief blijven schaatsen. Nu lijkt er ook een einde te komen aan deze tijdelijke oplossing, omdat onderhandelingen over het gebruik van de huidige hal afgeketst zijn. Daar waar men eigenlijk 100% wilde werken aan de plannen rond de bouw van een gloednieuw ijssportcentrum, moet men nu eerst oplossingen zoeken voor dit seizoen dat voor de deur staat.

IJshal Tunrhout Tigers
De mogelijk nieuwe ijshal van Turnhout

Natuurlijk was (en is) er werk aan de winkel en nog veel te doen met alle verschillende betrokken partijen, maar de boodschap van het bestuur is steeds vol optimisme geweest. Begrijpelijk, want er was zeker voldoende goed nieuws over vooruitgang. Maar nu is de boodschap omgeslagen naar acuut realisme en ligt de eerste uitdaging in het hier en nu. De exacte reden van de breuk is niet bekend, maar in de bekende wandelgangen worden achterstallige betalingen genoemd die met het pand, of randzaken ervan, te maken zouden hebben. Turnhout moet heel snel handelen om het ijshockeyseizoen, dat over een kleine drie weken begint, in gang te kunnen zetten.

Turnhout Tigers doet dit seizoen niet mee aan de Belgische Beker en zal opnieuw uitkomen in de Belgische Eerste Divisie. Mits er op tijd ijs gevonden wordt.

Previous Preview: Thialf Icehockey Cup 2019
Next Heerenveen trekt Finse routinier Juha Kiilholma aan