Heerenveen trekt Finse routinier Juha Kiilholma aan


Kiilholma UNIS Flyers Heerenveen

UNIS Flyers Heerenveen heeft de Finse aanvaller Juha Kiilholma aan de selectie toegevoegd. De 37-jarige forward brengt een karrevracht aan ijshockey ervaring mee naar Thialf.

KIILHOLMA: FINSE LIIGA

In totaal speelde Kiilholma meer dan 800 duels (competitie en play-offs) op het Finse hoogste niveau weg. In 2001 debuteerde hij voor Ässät, de ploeg waar hij ook zijn jeugdopleiding genoot. Hij trok in zijn geboorteland ook het tenue aan van Tappara, Kärpät, SaiPa en HPK, speelde in Zweden voor IFK Arboga en Västerås HK en in Denemarken Herning Blue Fox. Het afgelopen seizoen streek de nieuwe aanwinst van Flyers neer in Polen bij Unia Oswiecim.

Tekst gaat verder onder de foto

Kiilholma UNIS Flyers Heerenveen

Kiilholma heeft er in ieder geval zin in: “Ik was op zoek naar een nieuwe ervaring en verwacht deze bij UNIS Flyers te hebben gevonden. Pippo Limnell heeft veel goede dingen verteld over Heerenveen en UNIS Flyers. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring over te brengen op de jonge spelers. Naast plezier hebben, kom ik naar Nederland om prijzen te winnen” zegt hij duidelijk.

In 804 Liiga duels kwam de forward tot 253 punten (90G, 163A). Ook het fysieke werk schuwde Kiilholma niet; hij bracht 755 strafminuten door op de ‘sin bin’. De Fin zal volgende week aansluiten bij Heerenveen en de trainingen gaan aanvangen.

Previous Problemen in Turnhout: Tigers moet op zoek naar ijs
Next Tilburg Trappers kan Iserlohn Roosters anderhalve periode bijbenen