Tilburg Trappers kan Iserlohn Roosters anderhalve periode bijbenen


Tilburg Trappers mocht in de eerste wedstrijd van Thialf Ice Hockey Cup aantreden tegen Iserlohn Roosters. De ploeg uit de Duitse DEL verving maar liefst zeventien spelers na het vorige seizoen. Dat de ploeg nog geen team vormde werd pijnlijk duidelijk in de eerste periode. Spelers vonden elkaar niet goed op het ijs en de communicatie was zelfs zo slecht, dat Tilburg Trappers het spel mocht maken. Daar maakte de ploeg dan ook gretig gebruik van. Nieuwe aanwinst Bartek Bison gaf gelijk zijn visitekaartje af door een speler van Iserlohn over de boarding te checken.

Foto: Arie Leeuwensteijn

Ondanks dat Mitch Bruijsten wegens hooking op de strafbank zat, mocht Max Hermens namens Trappers afdrukken voor de 1-0.

Paar tandjes erbij

Coach James O’Leary van de Duitsers was woest op zijn spelers. Dit zal ongetwijfeld besproken zijn in de kleedkamer na de eerste periode. De Roosters tapten periode twee namelijk uit een heel ander vaatje. Na vijf minuten bracht Brody Sutter de stand op 1-1 door een ‘frommelgoal’. Vanaf dat moment trok Iserlohn de registers helemaal open. Met nog drie minuten te gaan in de tweede periode verdubbelde Robert Raymond de score voor de Duitsers.

foto: Arie Leeuwensteijn

In periode drie besloten de Duitsers het initiatief weer aan Tilburg over te laten. Alleen was het net of de pijp leeg was bij de Brabanders. Het team was zoekende, was overal net een seconde te laat bij en liet eigenlijk halverwege de laatste periode de ploeg uit Iserlohn weer heel makkelijk scoren. Daniel Weiss bracht de stand daarmee op 3-1. Tilburg was gekraakt en de Roosters vonden het wel prima zo. Morgen speelt de ploeg uit Duitsland tegen de winnaar van het duel tussen Krefeld Pinguine en Fishtown Pinguins Bremerhaven. Tilburg mag de troostfinale spelen tegen de verliezer van dat duel.

Napraten deed Face-Off met Diego Hofland, één van de nieuwe aanwinsten dit seizoen.

Lekkere muziek luisteren op weg naar Thialf? Luister HIER onze Hockey Playlist op Spotify

Previous Heerenveen trekt Finse routinier Juha Kiilholma aan
Next Krefeld-goalie Rynnäs maakt het verschil tegen Bremerhaven