Krefeld-goalie Rynnäs maakt het verschil tegen Bremerhaven


foto: Peggy Nieleck

In een heerlijke wedstrijd, met volop spanning en sensatie, wisten de Krefelders de mannen uit Bremerhaven met 3-2 te kloppen. Cor Machielsen blikt terug op een heerlijke wedstrijd.

Bremerhaven had de meeste en de beste kansen in de beginperiode van de eerste twintig minuten. Echter stuitte men keer op keer op de uitstekende presterende nieuwe Finse goalie van Krefeld, Jussi Rynnäs. Na twaalf minuten scoorde Torsten Ankert de 1-0 voor Krefeld na een mooie aanval over veel schijven.

Schrik slaat toe in de hal

Tijdens een powerplay situatie, omdat Alexander Trivellatto van Krefeld twee minuten pakte voor hooking, slaat de schrik toe in het stadion. Philip-Cedric Riefers komt ten val en wordt met de schaats geraakt bij de keel. Bloedend gaat hij het ijs af. Navraag leerde dat er een snee was, maar gelukkig niet zorgwekkend. Of het daarmee te maken had, maar daarna was Bremerhaven de bovenliggende partij en kwamen na veertien minuten shorthanded op 1-1. Dominik Uher onderschepte in zijn verdedigingsvak een slechte pass, stoomde vol gas op naar de Krefelder goal en met een mooi schot in de winkelhaak troefde hij Rynnäs af.

In de laatste anderhalve minuut van de tweede periode kwamen de Pinguins zelfs op voorsprong, doordat een powerplay werd benut, na een mooie wrap-arround om de goal van Tomás Sykore.

Joep Leermakers was ook van de partij (Foto: Cor Machielsen, Face-Off)

Krefeld maakt het verschil in laatste twintig minuten

Wederom was Bremerhaven de ploeg met de beste start in de laatste periode. Maar zoals de gehele wedstrijd hadden ze moeite om Jussi Rynnäs te paseren. Hij liet ook weinig rebounds los. In de zesde minuut kwam Krefeld op gelijke hoogte via een powerplay. Goalie Tomás Pöpperle kon eerst nog twee keer redding brengen, maar werd kansloos uitgespeeld toen de puck bij Jacob Lagacé terecht kwam die de hoek kon uitzoeken. Zes minuten later was het ex-Bremerhavener Jeremy Welsh, die geheel vrijstaand links in de cirkel werd gevonden door landgenoot Justin Hodgman, die de 3-2 op het bord zette.

In de laatste drie minuten kreeg Bremerhaven nog een man meer situatie, omdat Grant-William Besse een holding penalty pakte. Ook werd goalie Pöpperle van het ijs gehaald ten faveure van een extra veldspeler. Het leverde nog wel de 3-3 op, maar die werd afgekeurd omdat de goal van Krefeld was verschoven voordat het schot werd losgelaten.

Foto: Cor Machielsen, Face-Off

Na zestig minuten heerlijk ijshockey kon Krefeld zich gaan opmaken voor de finale tegen Iserlohn en mag Tilburg de troostfinale spelen tegen Bremerhaven. Mocht u nog tijd hebben de troostfinale begint om 13:30 en de finale om 17:00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar die je HIER kunt kopen.

Lekkere muziek luisteren op weg naar Thialf? Luister HIER onze Hockey Playlist op Spotify

 

Previous Tilburg Trappers kan Iserlohn Roosters anderhalve periode bijbenen
Next Bremerhaven loopt in het tweede deel hard weg bij Trappers: 7-2