Bremerhaven loopt in het tweede deel hard weg bij Trappers: 7-2


Foto: Arie Leeuwesteijn

Na de verloren wedstrijd tegen Krefeld Pinguine, zou Fischtown Pinguins Bremerhaven vandaag revanche willen nemen tegen Tilburg Trappers in de troostfinale van de Thialf Icehockey Cup. Trappers speelde zoals het hoort, onbevangen en met niets te verliezen. Zo stal Ryan Collier de show na drie minuten spelen door een perfect getimde sliding save uit te voeren. Tilburg nam (opnieuw) brutaal een voorsprong; Diego Hofland mocht namens de Brabanders uithalen voor de 0-1. Lang kon de formatie van coach Bo Subr niet genieten van de voorsprong.

Tilburg Trappers viert de 1-0 van Diego Hofland Foto: Arie Leeuwesteijn
Tilburg Trappers viert de 1-0 van Diego Hofland Foto: Arie Leeuwesteijn

Fishtown Pinguins mocht na een onhandige straf van Kevin Bruijsten het aanvallende spel maken. Dit deden de Duitsers dan ook, zoals je dat van een ploeg uit de DEL mag verwachten. Na een aantal saves van de uitstekend keepende Ruud Leeuwesteijn, was het Alexander Friesen die namens Bremerhaven de stand gelijk bracht.

Tilburg kilde netjes een penalty nadat Boet van Gestel in de strafbank plaats moest nemen wegens tripping. UNIS Flyers Heerenveen speler Adam Bezak, die voor de gelegenheid in het team van Trappers meespeelde, kon zijn tijdelijke werkgever weer op voorsprong zetten, maar zijn inzet werd gekeerd door goalie Patrik Cerveny. In de counter die daarop volgde was het Miha Verlic die wél gebruik wist te maken van de mogelijkheid; hij zette daarmee de Duitsers op een 2-1 voorsprong.

Drie goals in drie minuten

Waar iedereen had verwacht dat Fischtown vol gas zou geven in tweede periode, leek het er toch op dat Tilburg het spel weer mocht maken. Na vijf minuten spelen was het Kevin Bruijsten die de stand in evenwicht bracht.  Halverwege de periode was de pijp leeg bij Tilburg en vanaf dat moment werd het klassenverschil tussen Oberliga en DEL duidelijk. Waar de Brabanders moegestreden de bank inkwamen, gaven de mannen uit Bremerhaven er juist gas bij. Dit resulteerde dan ook in drie goals voor Fischtown in ampter drie minuten. Alexander Friesen tekende met zijn tweede goal voor de 3-2, Cory Quirk maakte de 4-2 en de van een blessure terugkerende Jan Urbas maakte de 5-2 voor de Duitsers.

Ruud Leeuwesteijn vangt de puck in zijn glove Foto: Arie Leeuwesteijn
Ruud Leeuwesteijn vangt de puck in zijn glove (Foto: Arie Leeuwesteijn)

Spin-o-rama

Ondanks dat Leeuwesteijn voortreffelijk keepte, was het eerste doelman Ian Meierdres die in de derde periode in het Trappers goal stond. In een periode waarin Tilburg moegestreden was en Fischtown het ook wel prima vond, kwam de actie pas laat op gang. Na een kwartier spelen was het Mark Zengerle die namens de Duitsers naar de strafbank mocht wegens slashing. Met nog twee minuten te gaan in de laatste periode brak Jan Urbas uit en mocht hij 1-op-1 proberen de puck achter Meierdres te krijgen.

Dit deed de Slowaak op zeer spectaculaire wijze. Hij stuurde de Trappers goalie compleet het bos in met een spin-o-rama en schoot de puck hard in het dak van het net, zodat de bidon van de goalie gelanceerd werd. Met nog twintig seconden op de klok was de gifbeker nog niet leeg voor Trappers. Luca Gläser maakte de 7-2 en daarmee werd de troostfinale beslist in het voordeel van titelverdediger Fischtown Pinguins Bremerhaven.

De interviews na afloop met Bartek Bison en Tijn Jacobs:

Previous Krefeld-goalie Rynnäs maakt het verschil tegen Bremerhaven
Next Krefeld Pinguine winnaar Thialf Icehockey Cup 2019