Krefeld Pinguine winnaar Thialf Icehockey Cup 2019


Krefeld TIHC 2019
Foto: Luciano van der Oost Face-Off

De Krefeld Pinguine hebben in de finalewedstrijd Iserlohn Roosters met 3-0 verslagen en zijn daarmee de tweede winnaar geworden van de Thialf Icehockey Cup. Cor Machielsen praat jullie weer bij.

KREFELD EN ISERLOHN IN BALANS

In de eerste periode kregen beide ploegen een paar aardige mogelijkheden. Maar het waren de nieuwe goalies, Jussi Rynnäs bij Krefeld en Iserlohn’s Anthony Peters, die hun goal schoon hielden in de eerste twintig minuten. Bij aanvang van de tweede periode moest Krefeld de penalty kill in. Justin Hodgman en Mike-Benedikt Schmitz pakten aan het eind van de eerste beiden een penalty. De paal en weer goalie Rynnäs stonden een score van Iserlohn in de weg. Er was in de eerste periode een prachtige aanval van Iserlohn te zien, waarbij er gepasst werd, achterwaarts staand tussen de benen door, maar helaas werd deze mogelijkheid niet benut.

kre-isl
Foto: Cor Machielsen, Face-Off

Krefeld scoorde wél in de eerste de beste powerplay die zij kregen. Een mooie aanval opgezet door Garrett Noonan en Grant-William Besse werd beheerst afgemaakt door Daniel Pietta. Dat betekende na dertig minuten de 1-0.

Laat in derde periode zege veilig

Kansen waren er ook nog voldoende in de laatste periode. Echter zowel Krefeld als Iserlohn konden ze niet benutten. Pas aan het eind van de laatste periode konden de armen weer omhoog. In de 58e minuut was het Alexander Trivellato die de 2-0 kon aantekenen. Vanaf de linkerkant kon hij Anthony Peters passeren in de korte bovenhoek. Tien seconden voor tijd was er nog de empty netter van Philipp Bruggisser.

Captain Torsten Ankert mocht de zilveren schaal in ontvangst nemen voor de Krefeld Pinguine.

schaal krefeld
Foto: Luciano van der Oost, Face-Off

Het was wederom genieten voor de ijshockeyliefhebber in Thialf. Marc Winters, directeur van Thialf, hoopt dat er volgend seizoen opnieuw een Thialf Icehockey Cup gaat plaatsvinden.

Winnende coach Brandon Reid sprak ook nog met Face-Off.

De spelers van Krefeld Pinguine staan netjes in de rij om de gouden medailles op te halen.

Previous Bremerhaven loopt in het tweede deel hard weg bij Trappers: 7-2
Next Youth Olympic Games 2020: Belgische deelnemers genomineerd