Youth Olympic Games 2020: Belgische deelnemers genomineerd


Youth Olympic Games 2020

Youth Olympic Games: kwalificatie via Quick Score

Zaterdag werd de Belgische kwalificatieronde voor de 2020 YOG in Lausanne gehouden in Mechelen. Daar mochten de jeugdige talenten hun skills laten zien om een plekje te veroveren voor het 3 vs. 3 toernooi in 2020 in het Zwitserse Lausanne. Daarvoor diende de jeugdige ijshockeytalenten eerst een selectieproef te doorstaan.

De definitieve selectieproef was de “Quick Score”. Dit is een behendigheidsproef waarbij acht pucks in een zo kort mogelijke tijd in het net geschoten moesten worden. Wanneer een puck niet in het net terecht kwam, kreeg de deelnemer een straftijd. Echter bij vijf missers volgde onherroepelijk de diskwalificatie. Kortom techniek en precisie waren essentieel voor een kwalificatie.

Uiteindelijk kwam Anke Steeno, bij de meisjes als winnaar uit de bus. De speelster van Cold Play Mechelen won nipt van Perrine Dumonceau (Red Roosters Charleroi) en Noor Meulebrouck uit Gullegem.

Net als bij de meisjes, was er ook een winnaar bij de jongens. Daar zegevierde Tibo Van Reeth van HYC Herentals, voor Francois Dalem (Luik Bulldogs) en Warre Vanmontfoort (Chiefs Leuven).

Chinouk Van Calster, die deelnam aan de YOG 2016 in Lillehammer, volgde de kwalificatie

Tekst gaat onder foto verder

Youth Olympic Games 2020

In januari 2020 naar de Jeugd Olympische Spelen

Als gevolg mag de winnaar bij de meisjes, Anke, en de winnaar bij de jongens, Tibo, in januari deelnemen aan het 3 vs. 3 toernooi tijdens de 2020 YOG in Lausanne.

Het 3 vs. 3 toernooi bestaat uit acht teams bij de meisjes en acht teams bij de jongens die samengesteld worden met spelers van verschillende nationaliteiten. Waarbij de coaches voor de teams door de IIHF worden aangewezen. Vervolgens zal daar worden gespeeld volgens het rotatie systeem waarbij de drie lijnen in volgorde op het ijs komen en alle spelers evenveel ijstijd zullen krijgen.

Previous Krefeld Pinguine winnaar Thialf Icehockey Cup 2019
Next Martijn Geerligs van Amsterdam naar Zoetermeer