Turnhout Tigers heeft geen ijs komend seizoen


Turnhout Tigers zal komend seizoen niet in actie komen. De ploeg kon, na het beëindigen van de samenwerking in de huidige ijshal, geen nieuw (tijdelijk) onderkomen realiseren. Dat betekent dat alle teams en hun spelers elders onderdak mogen vinden.

TURNHOUT TUSSEN HOOP EN VREES

In de nieuwsbrief die door de club werd rondgestuurd werd het nieuws aangekondigd:

“Tot onze spijt hebben wij voor het seizoen 2019-2020 geen ijs. Na de sluiting van de ijsbaan op de Everdongenlaan hebben wij met zijn allen gezocht naar een oplossing. Door de tijdsdruk was dit geen eenvoudige opgave. Na samen gezeten te hebben met het schepencollege van Turnhout, zijn wij van mening dat een tijdelijke ijsbaan voor dit seizoen geen haalbare optie meer is. Al onze leden zijn vrij om te gaan en het seizoen te overbruggen bij een andere club. Wie hierbij hulp nodig heeft of graag extra informatie wenst, kan hiervoor terecht bij onze secretaris.”

“Wij hopen om iedereen volgend jaar terug te verwelkomen in de nieuwe ijsbaan op het Frac te Turnhout. Het IJssportcentrum Turnhout is nog volop bezig met de verwezenlijking hiervan en we hopen hier snel nieuws van te krijgen. Het valt voor ons als bestuur zeer zwaar dat we dit seizoen geen ijs hebben. Het bestuur wenst dan ook iedereen te bedanken die tot de laatste moment in ons geloofd heeft.”

Tekst gaat verder onder de foto

NIEUWE ARENA

In tegenstelling tot Gullegem dat in Kortrijk de kampen opslaat en Antwerp dat een tijdelijk onderkomen optrok, is dat Turnhout niet gelukt. De ploeg heeft een fonkelnieuw onderkomen als stip aan de horizon staan, maar ook daar zal men nu hard aan moeten trekken om deze te kunnen realiseren. Eerder zei voorzitter Gert Michiels daarover “We hebben de gezonde ambitie om ooit weer op het hoogste niveau te spelen. Als straks de nieuwe ijshal er staat, willen we ook een Heren team hebben die de stap naar BeNe-League kan zetten. Zonder dat we gekke avonturen hoeven te doen. De doorstart naar de de nieuwe ijsbaan is belangrijk. We hebben, samen met de stad Turnhout, met diverse stakeholders al heel wat gerealiseerd. Ook hier geldt de spreuk dat de laatste loodjes vaak het zwaarst zijn. Ondertussen willen we een sportieve structuur met zijn allen, voor zijn allen, neergezet hebben binnen Turnhout Tigers.”

Tekst gaat verder onder de foto

IJshal Tunrhout Tigers
De mogelijk nieuwe ijshal van Turnhout aan de FRAC

Inmiddels is er een petitie gestart door enkele leden van Tigers. “Al een jaar en dag vormt de schaatsbaan in Turnhout een ontmoetingsplaats voor jong en oud, Elke week een samenkomst van vrienden die allemaal dezelfde passie delen, zowel naast als op het ijs”, valt te lezen bij de petitie. “Meer dan 200 leden staan nu in de kou, omdat de stad haar schouders niet mee wil zetten onder een noodoplossing. Niet enkel de trouwe leden worden in de steek gelaten, maar ook de scholen en verenigingen die hier kwamen schaatsen.” De petitie vind je HIER.

Tekst gaat verder onder de foto

Turnhout Tigers Mechelen Golden Sharks IJshockey Face-OFf
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Het stadsbestuur van Turnhout laat weten dat er wel degelijk naar een oplossing werd meegezocht, maar dat de ijssportclubs ook niet het onmogelijke mogen verwachten. Intussen groeit ook de onzekerheid of het geplande nieuwe ijssportcentrum aan de Frac er daadwerkelijk zal komen. Steeds vaker doemen de geruchten op dat de miljoeneninvestering niet rond zal komen.

 

Previous ERA Renomar HYC gaat opnieuw op titeljacht
Next Aleksi Leskinen derde import bij Antwerp Phantoms